Lokal hjemmeværnsmand fik pris af forsvarsministeren
Frivilligpris-Frederik-Helweg-Larsen-copy.jpg
Årets frivillig: Frederik Helweg-Larsen fra Motoriseret hjemmeværnsinfanterikompagni Jonstrup her sammen med forsvarsminister Nicolai Wammen. Foto: Privatfoto
Årets frivillig I fredags blev årets to frivilligpriser overrakt af forsvarsminister Nicolai Wammen. Den ene gik til en hjemmeværnsmand fra Jonstrup.

Fredag i sidste uge var der ekstra ros til de frivillige, da forsvarsminister Nicolai Wammen uddelte årets frivilligpriser til frivillige fra redningsberedskabet og Hjemmeværnet.

Ceremonien fandt sted på Christiansborg, og det var en særlig festlig oplevelse for de lokale hjemmeværnsfolk fra Jonstrup. Den ene af de to priser gik nemlig til Frederik Helweg-Larsen fra Motoriseret hjemmeværnsinfanterikompagni Jonstrup.

Han fik prisen som ’Årets Frivillig’ for sin store indsats som rekrutteringsofficer i Jonstrup, hvor han har gjort et fantastisk arbejde med at rekruttere mange hjemsendte soldater, lyder det i begrundelsen fra forsvarsministeriet.

Ros, ros og mere ros

Hans overbevisende arbejde har givet genlyd ved Totalforsvarsregion Sjælland, så Frederik Helweg-Larsen nu har fået ansvaret for at rekruttere ved Hærens Basisuddannelse og Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse for hele regionen og dermed alle seks hjemmeværnsdistrikter herunder Bornholm.

»Selvom du kun har været i Hjemmeværnet i få år, så har du allerede vist et helt særligt engagement og bidraget med nytænkning i forbindelse med rekruttering af hjemsendte soldater til Hjemmeværnet. Du formår at holde 90 unge mennesker i din hule hånd og få vendt stemningen fra en opfattelse af, at Hjemmeværnet ”bare” dirigerer trafik til, at de alle ønsker at høre mere om de mange spændende opgaver og muligheder, som medlemskab af Hjemmeværnet helt åbenbart byder på,« sagde forsvarsministeren blandt andet til Frederik Helweg-Larsen.

»Dit engagement og måden hvor på du håndterer opgaven betyder, at Hjemmeværnets image styrkes. Hjemmeværnet får ligeledes hvervet en række tidligere soldater, som kan være til stor gavn for Hjemmeværnet, forsvaret og samfundet. Det er frivillige som dig, der gør en forskel og som gennem deres engagement er med til at sikre, at vi også fremover har et Hjemmeværn,« roste Nicolai Wammen videre.

Dagens anden pris ’Årets frivilligenhed’ gik til De frivillige fra Københavns Brandvæsen. De fik prisen for den ekstraordinære og krævende indsats de udførte i forbindelse med branden på Frihedsmuseet den 28. april 2013.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *