Lidl vil indtage Måløv
Lidl-1.jpg
Hvis det står til Lidl, så skal der ikke længere kunne tankes benzin på dette sted i fremtiden, men købes dagligvarer. Foto: Flemming Schiller
Butik Hvis den tyske discountkæde får sin vilje, skal der ligge et Lidl-supermarked i Måløv. Politikerne er delt.

Der ligger mange dagligvarebutikker i Måløv, men der ligger ikke nogen Lidl. Og det kunne den tyske discountkæde godt tænke sig at lave om på. Derfor har de planer om at etablere sig i Måløv, nærmere betegnet ved Måløv Hovedgade/Ulborgvej og Gjørdingvej.

Planerne om at rive den nuværende F 24-tankstation ned, inddrage nabomatriklen til p-pladser og bygge et supermarked skal fremlægges i teknik- og miljøudvalget i april. Men meningerne om planerne er delte i udvalget.

Formanden for udvalget, Helle Tiedemann (A), er glad for forslaget.

»Jeg synes personligt, at det er en god ide. Der ligger ikke nogen Lidl og naboen vil gerne sælge sin grund, så jeg kan ikke se noget dårligt ved det. Men jeg beslutter intet. Vi fremlægger sagen, så lytter vi til folk, sender forslaget i høring og holder et borgermøde, hvr vi kan drøfte for og imod. Og når vi har fået et indtryk af, hvordan folk i Måløv har det med planerne, så beslutter vi noget. Vi trækker bestemt ikke noget ned over hovedet på folk,« siger Helle Tiedemann.

Bringer intet nyt

Men andre medlemmer af udvalget har det anderledes med planerne.

»Først og fremmest synes jeg ikke, det passer særlig godt. Der er dårlige tilkørselsforhold og som jeg forstår det, er beboerne ikke vilde med det. Det handler også om boligpriserne. En Lidl bringer ikke noget nyt til området og der ligger i forvejen en del dagligvarebutikker i byen, så jeg kan ikke rigtig se, hvad der skulle være godt i det projekt,« siger Christian Skjæran (V), medlem af teknik- og miljøudvalget.

Mens Helle Tiedemann altså ville være klar til at stemme for, så er Venstremanden klar til at stemme imod.

»Nu afventer vi at se, hvad der bliver bragt frem. Men hvis der ikke kommer noget nyt på bordet, så vil jeg ikke stemme for forslaget,« siger Christian Skjæran, der ikke er imod en Lidl i Ballerup Kommune.

»Jeg vil meget gerne tale om en anden placering, men ikke i Måløv,« siger Christian Skjæran.

Ifølge projektet skal den nuværende F24 tank nedlægges og en nabogrund skal inddrages til parkeringsplads. Desuden skal en del af vejarealet på Måløv Hovedgade også inddrages til p-pladser.

4 kommentarer om “Lidl vil indtage Måløv”

 1. hanne nielsen siger:

  Den berørte grundejerforening har nylig holdt møde, alle var imod Lidl, på nær repræsentanten for Lidl, ikke at vi har noget imod Lidl, det er placeringen, der er noget i vejen med. Lidl mente det var for besværligt, at søge om tilladelse til at lægge butikken på Stationspladsen på den anden side af Frederikssundsvej, hvor der er mange tomme butikker.
  Der skal ikke nedlægges noget og trafikken vil ikke generer. der er oveni købet gode pakeringspladser og plads til kørsel med lastbiler.

 2. Henrik nielsen siger:

  Vores lille by har mere end rigeligt med indkøbsmuligheder i forvejen, man bliver i forslaget nød til at ændre lokalplanen og lave et parcelhus om til parkerings plads på en villavej. Lastbiler der bakke rundt på Måløv hovedgade for at kunne levere vare til LIDL med cykelister rundt omkring sig.. Lys fra disse lastbiler ind i folks haver…
  Kom ballerup kommune det kan ikke være rigtigt……

 3. Tina Nielsen siger:

  Synes ihvertifald ikke godt om, f.eks. får jeg en 1 km længere tur til Ballerup centret på cykel hvis planen godkendes, de påstår at der vil komme mindre trafikstøj da den store Lidl bygning vil dæmpe støjen fra Frederikssundsvejen, det sker jo allerede når Frederikssundsmotorvejen åbner for så kommer der ikke så mange biler forbi på frederikssundsvejen .. tilgengæld skal grundejerne lyttet til bakkende lastbiler, og masser af biler der skal skal finde parkeringspladser og lige parkerer i rabatten hos grundejerne da det er nemmere og hvem betaler for værdi forringelserne af de grunde der ligger lige ved parkeringspladsen??? De påstår at Lidl ikke kan ligge ved Stationspladsen (Hindsgaul) da det ikke er muligt ihenhold til lokalplanen… hvorfor så ikke ændre den man kan jo sagtens ændre i lokalplanen for området ved tanken??? Og at det vil blive besværligt for bilisterne at køre til Lidl hvis den ligger ved Hindsgaul, med det er åbentbart lige meget med de cyklister der skal køre en anden vej eller de beborer i området der får det mere besværligt… Ja jeg undres, men man vil åbenbart hellere tækkes en tysk lavprisbutik og nogle bilister der kører igennem vores by end en masse grundejere/cyklister fra området der bliver generet….. Og undre mig også over at man kan gå i dialog med en butikkæde som endnu ikke eksistere i byen og overhovedet ikke går i dialog med f.eks den bertørte grundejerforening…

  1. Linda siger:

   Er der ikke nok indkøbs muligheder i vores lille by, vi behøver ikke et supermarked til. Så Nej til endnu et supermarked herfra.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *