Kampen mod ballade
Debat Igen og igen oplever vi, at unge ballademagere er på banen i Grantoften.

Som forældre lever man i frygt for, at ens børn indvolveres og man bevæger os rundt i frygt for at blive overfaldet, og endda stå i vejen for et tilfældigt skyderi, nu hvor de unge åbentlyst render rundt med våben og skudsikre veste.

Som beboer i Kollektivbyen Grantoften er jeg bekymret for udviklingen af de unges optrapning af hærværk og ballade og den forøgede kriminelle aktivitet rundt omkring især Grantoftecentret, men også i resten af Grantoftebebyggelsen.

Jeg er bange for, at hvis vi ikke alle tager vores egen andel af ansvaret – både som beboer, og som Afdelingsbestyrelse, kan det løbe løbsk.

Derfor er det nu, at vi i fællesskab skal stå sammen og finde rationelle løsninger. Det kan vi gøre ved at gå I dialog med de unge og relevante personer i systemet, som har ressourcerne til at støtte os i denne udfordring.

Jeg har både som tidligere formand for Kollektivbyen Grantoften og som ganske almindelig beboer haft denne diskussion mange gange, og forsøgte at etablere et værested for de unge, hvor vi kunne prøve på at motivere dem via forskellige tiltag i tæt samarbejde med kommunen og forskellige eksperter på området.

Men det er stadig ikke for sent til at gøre en seriøs indsats, særligt for vores kommende generationer – så de ikke kommer ind I kriminalitet. Vi har brug for hver eneste ressourcestærk person, uanset køn eller race.

Det er en boligsocial værdi, som jeg står stærkt for. I stedet for at tale og diskutere om ting vi kunne have forhindret, så lad os tale og diskutere om ting vi kan gøre fremadrettet, for at bekæmpe hærværk, ballade og en voksende kriminalitet.

F.eks. har Kollektivbyen Grantoften lokaler til rådighed, som de unge sagtens kan benytte i stedet for, at de står ubrugte. Vi har en del uudnyttede ressourcer og muligheder, som på nuværende tidspunkt ikke bliver brugt efter hensigten.

Det korte af det lange er – uanset hvem vi er og hvilke holdninger vi har, så har vi alle et fælles ansvar for vores unge og vores dejlige afdeling. Så lad os stå stærkt sammen som beboere i Kollektivbyen Grantoften og hjælpe hinanden gennem denne udfordring.

Lad os finde en måde at bekæmpe og forebygge på, så vi undgår kriminalitet, hærværk og ballade, så vores unge mennesker I stedet kan bruge deres tid og ressourcer på uddannelser og job. Der ved kan vi alle være med til at bidrage til et trygt Grantoften, som alle beboere ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *