Indvielse hos Akutberedskabet
Indvielse-akutberedskabet062-copy.jpg
Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen var blandt talerne ved invielsen. Foto: Privatfoto
Region Med den nye AMK vagtcentral i huset er regionens Akutberedskab på Telegrafvej i Ballerup nu landets største sundhedsfaglige vagtcentral.

Fredag den 28. marts holdt Region Hovedstadens Akutberedskab indvielse i deres lokaler på Telegrafvej 5A i Ballerup.

Siden januar 2012 er flere og flere dele af ’den præhos-pitale virksomhed’ flyttet ind på adressen. Og nu er Akutberedskabet fuldendt, da den akutte medicinske koordinations (AMK) vagtcentral rykkede ind ved årsskiftet.

Dermed har regionens Akutberedskab med cirka 450 ansatte etableret landets største sundhedsfaglige vagtcentral placeret i Ballerup.

Indvielse-akutberedskabet059-copy

112 og 1813 i huset

I huset på Telegrafvej tager de sig af mange forskellige opgaver – blandt andet betjener medarbejderne alle de sundhedsfaglige 112-opkald og disponering af ambulancer, akutlægebiler, akutlægehelikopter med mere.

Derudover er Akuttelefonen 1813 også en del af virksomheden, beliggende i AMK vagtcentralen.

Ved indvielsen var indbudt en bred vifte af politikere og samarbejdspartnere som for eksempel brandvæsen og politi. Der var rundvisninger i lokalerne hvor AMK vagtcentralen er flyttet ind, og der var taler af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (A) og direktøren for akutberedskabet, Freddy Lippert, som blandt andet roste kommunen og naboerne for at have taget så fint imod dem:

»Vores virksomhed og personale har været rigtig glade for at flytte til nye og større lokaler i Ballerup. Vi bor centralt i forhold til hele regionen, og det er let for vores medarbejdere og gæster at komme til arbejdspladen. Vi er et akutberedskab, som arbejder døgnet rund med at hjælpe borgere via telefonen eller med ambulancer. Vi er blevet godt modtaget af naboer og har fået en meget fin behandling af Ballerup kommune med hurtig behandling af blandt andet tilladelser.«

Indvielse-akutberedskabet037-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *