Indbrudstyvene havde travlt
Politi Der skete en voldsom stigning i antallet af indbrud i private hjem i 2013. Og Ballerup er den kommune med flest indbrud i hele politikredsen.

Mange borgere oplevede i 2013 at komme hjem til et hus eller en lejlighed med smadrede ruder og gennemrodede skuffer.

Hele 594 gange har borgere i Ballerup Kommune ringet til Københvans Vestegns Politi med anmeldelser om indbrud i deres boliger. Enstigning på over 50 procent i forhold til 2012.

Dermed ligger Ballerup helt øverst i politikredsens indbrudsstatistik efterfulgt af Gladsaxe og Høje-Taastrup med hver 521 anmeldelser. En lidt ærgerlig udvikling, som der er flere årsager til, hvis man spørger efterforskningsleder Michael Liebst Sørensen fra Københavns Vestegns Politi:

»Der kan være mange årsager til, at vi i hele politikredsen oplevede så mange indbrud. Vi har en idé om, at en del af indbruddene bliver begået at østeuropæiske bander. Men vi kan se på valget af tyvekoster, at der også er en del indbrud, som bliver begået af lokale,« siger han.

Hvad gør I, for at forhindre indbrud?

»Vi sætter målrettet ind i de områder, hvor vi oplever mange indbrud. Men det er tit svært, fordi gerningsmændende skifter område hurtigt. De er ganske få dage et sted og så rykker de til et andet, så vi skal være hurtigt ude,« siger Michael Liebst Sørensen.

»Derudover er vi meget på mærkerne i forhold til at sikre spor på gerningsstederne, og så snakker vi med naboer i området, hvor indbruddet er sket for at høre, om de har set eller hørt noget,« tilføjer efterforskningslederen.

2014 ser bedre ud

Han fortæller desuden, at politiet har været heldige med at få fat i flere indbrudstyve i den seneste tid – og at det kan ses i de interne statistikker for årets første måneder i 2014.

»Vi kan se et drastisk fald i antallet af indbrud i private hjem i første kvartal af 2014, så det ser allerede nu meget bedre ud,« siger Michael Liebst Sørensen.

En anden forklaring på den voldsomme stigning kan også være, at indbrudstyvene simpelthen har skiftet ’’jagtmarker’’, forklarer efterforskningslederen:

»Hvis vi kigger på antallet af indbrud på offentlige institutioner og i virksomheder, er de faldet meget – faktisk nogenlunde tilsvarende den stigning vi har set i de private boliger,« fortæller Michael Liebst Sørensen og uddyber:

»Institutioner og virksomheder er blevet meget bedre til at sikre sig med overvågning, alarmsystemer og sikrede vinduer og døre. Så derfor er det nærliggende at tro, at nogle indbrudstyve vælger at gå efter private hjem i stedet.«

»Vi har set samme udvikling indenfor røverier. Før skete der mange flere bankrøverier, men efterhånden som bankerne blev bedre til at sikre sig mod røverier, er de rykket ud af bankerne og over i supermarkederne i stedet for,« forklarer Michael Liebst Sørensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *