I nærkontakt med naturkræfterne
Borupgaard-masterclass-75-copy.jpg
De udvalgte gymnasieelever, som snart flyver til Island: Peter Andresen 3x, Ronja Cedergreen Forchhammer 3x, Muhammed Bektas 3m, Signe Christensen 3d, Emil Frank Bjerre 3x, Lykke Arlofelt 3m, Anna Rasch-Christensen 3d og lærer Morten Vad Hansen. Desværre var ottende og sidste elev Mille Bartholdy Weygaard 2m, syg da billedet blev taget. Foto: Privatfoto
Island Otte elever fra Borupgaard Gymnasium er udvalgt til at deltage i en ’masterclass’ i naturgeografi, hvor de skal besøge Island og studere gletsjere og vulkaner.

Der er undervisning og så er der undervisning.

I slutningen af denne måned skal otte nøje udvalgte elever fra Borupgaard Gymnasium afsted på en helt særlig undervisningstur – en såkaldt masterclass, hvor de skal bruge deres naturgeografiske viden på en helt anden måde, end de er vant til i den almindelige undervisning.

De skal besøge Island, hvor de skal afprøve deres naturgeografiske kompetencer i felten med blandt andet gletsjervandring og besøg på aktive vulkaner.

Tre skoler går sammen

Masterclass’en er blevet til i samarbejde med Næstved og Hvidovre Gymnasier, og hver skole stiller med otte elever og en lærer på turen.

»Baggrunden for at etablere masterclass’en er at tilgodese de talentfulde elever, der går på skolen, og give disse et unikt tilbud om faglig udfordringer indenfor faget naturgeografi,« fortæller Morten Vad Hansen, der er lærer i naturgeografi på Borupgaard Gymnasium.

De otte elever fra Borupgaard Gymnasium er nøje udvalgt blandt skolens mange studerende.

»Selvom der er tale om en masterclass er der også plads til elever, der ikke nødvendigvis scorer 12-taller på stribe. Til gengæld har det været et ufravigeligt krav, at interessen for faget og motivationen til at bidrage til en god oplevelse for alle deltagere er et godt stykke over gennemsnittet, » fortæller Morten Vad Hansen.

Spændte elever

Eleverne tager afsted 22. april og der er ingen tvivl om, at de otte lokale gymnasieelever glæder sig helt vildt til de mange oplevelser, der ligger lige om hjørnet:

»Man kan ikke blive andet end spændt, når man hører om de ting, vi skal på Island. Jeg glæder mig specielt til vi skal på gletsjervandring og ud at se de vulkansk aktive områder. Generelt glæder jeg mig bare til at opleve den natur, Island har at byde på samt at snakke med de lokale og høre om, hvordan det er at bo på en ø, der er så vulkansk aktiv,« siger Ronja Cedergreen Forchhammer fra 3x.

Hun har naturgeografi på B-niveau og er én af de otte udvalgte. Hendes klassekammerat og rejsefælle Peter Andresen supplerer:

»Feltarbejde er meget centralt i faget Naturgeografi, og det er derfor spændende at komme til Island og få fingrene i naturen. Det fede ved turen er, at vi får muligheden for at kombinere teorien fra undervisningen med feltarbejde på Island. Det giver en meget bedre forståelse af Naturgeografien.«

For deres lærer Morten Vad Hansen er der også håb om, at turen kan så et lille geologisk frø i eleverne:

»Vi forventer, at de involverede elever får én på oplevelsen og forhåbentlig får endnu mere interesse for at beskæftige sig med geovidenskab, måske også efter endt studentereksamen,« siger han til Ballerup Bladet.

Derudover skal eleverne også producere en række artikler til det faglige tidsskrift ’Geografisk Orientering’ i august, hvor de skal fortælle om nogle af de ting, de har oplevet på turen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *