Hver fjerde ældre føler sig ensom
ldre-Colourbox.jpg
Foto: Mange ældre i Ballerup føler sig ensomme.
Ældre Ballerup Kommune og de lokale pensionistforeninger er i fuld gang med en større kampagne for at få de ældre til at blive mere aktive.

Ældre: I 2012 gennemførte Ballerup Kommune en spørgeskemeundersøgelse blandt de 65+ årige, hvor man blandt andet spurgte ind til, om de ældre følte sig ensomme.

Det svarede hver fjerde ældre, at de gjorde. Og den udmelding synes Tina Lose Jensen fra kommunens pleje og rehabilitering var trist.

»Nogle af de ældre føler sig ensomme, fordi de sidder meget alene derhjemme. Men der er også flere, der føler sig ensomme selvom de er ude og sammen med andre,« fortæller hun og tilføjer:

»Vi vil gerne opnå, at endnu flere kommer ud af isolation og får et mere aktivt ældreliv.«

Derfor har kommunen indgået samarbejde med videns- og konsulentvirksomheden Marselisborg og 24 andre kommuner i landet om projektet ’Ensomt eller aktivt ældreliv’.

Projektet går ud på, at Marselisborg i samarbejde med kommuner og diverse lokale foreninger skal udvikle og afprøve nye idéer til, hvordan man kan få flere ældre med i foreningerne – samt at fastholde dem, der allerede er der.

»Vi har rigtig mange velfungerende pensionistforeninger her i kommunen. Jeg mødes med dem hver anden måned og sammen prøver vi at få udbredt budskabet til endnu flere ældre – at der er de her foreninger og arrangementer i kommunen,« fortæller Tina Lose Jensen.

Kurser og hjemmeside

Ballerup Kommune har også gennemført en række uddannelsesforløb for de frivillige i pensionistforeningerne, så disse kan blive klædt endnu bedre på til arbejdet med at rekruttere flere ældre – og dermed forhåbentlig være med til at nedbringe antallet af ensomme ældre.

Derudover er der blevet lavet en særlig hjemmeside: www.aktivtældreliv.dk, hvor man kan taste sit postnummer ind og derved finde en masse lokale aktiviteter og foreninger – både ud fra geografisk placering og ud fra interesser.

»Heldigvis ved vi, at rigtig mange ældre her i kommunen bruger internettet livligt, og derfor håber vi også, at de vil besøge hjemmesiden og se, om der ikke skulle være noget for dem,« siger Tina Lose Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *