Glade bordtennis-veteraner på Tapeten
Bordtennis-veteranklubben-Træning-i-salen.-copy.jpg
Der er fyldt godt op i salen, når Veteranklubben spiller bordtennis hver mandag og onsdag formiddag. Foto: Privatfoto
Bordtennis Selvom man har rundet de 60, kan man sagtens fortsætte livet som bordtennisspiller. I Ballerup har veteranklubben 42 medlemmer, der stadig smasher på livet løs.

Tapeten giver husly til mange aktiviteter, Ballerups mange bordtennis-talenter spiller hver aften og gør vor kommune kendt over det ganske land. Mere ukendt er det, at bygningen rummer plads til 45 glade veteraner på mellem 60 og 85 år.

Det startede, da nu afdøde Knud Rasmussen, medlem af Ballerup Bordtennisklubs bestyrelse, tænkte: Hvorfor står disse grønne bordtennisborde ledige hver formiddag?

Veteranklubben har siden da hver mandag og onsdag formiddag kl. 10-14 holdt til i lokalet og tæller i dag 42 medlemmer – mænd og kvinder – mellem 60 og 85 år.

Vi har dygtige folk, som har levet et helt liv med bordtennis, der er begyndere og halv-begyndere, som dels får den nødvendige motion, dels er part i et prægtigt fællesskab, som giver sig udtryk i glæden over boldspillet: der høres jævnligt høje råb og morsomme bemærkninger afløst af høj latter over en speciel bold, som rammer både net og bordkant.

Er der rund fødselsdag, 70, 75 eller sågar 80 år, afbrydes spillet en halv time med kaffe, gl. dansk, sange og hurraråb.

Vil stadig smashe

Spillet er ’’50’er bordtennis’’, dvs. bordtennis fra før loopet blev opfundet. Kigger man ud over de seks borde, bemandet med 24 spillere engageret i doubler, ser man bolden vandrer syv-otte gange over nettet, før pointet afgøres, dette i modsætning til moderne topbordtennis, som vist på TV, hvor bolden afgøres på to-tre slag.

Flest ønsker – uanset evne – at smashe hårdt, men vi har i klubben bevaret defensive spillere, som ligger tre meter bag bordet og ’’skraber’’ bolden tilbage mod den hidsigt angribende og smashende modspiller.

Jævnligt arrangeres turneringer, enten i fællesskab i klubben, idet vinderne dagen derpå vises med fotos vedhæftet på mail-adresserne med resultater udprintet (præmien er blot æren og håneretten!), eller udenbys turneringer i f.eks. Amagerhallen eller Roskilde med ligesindede derfra.

Jørgen er manden

I en tid, hvor alle foreninger i vort samfund sukker efter frivillig arbejdskraft, er Ballerup Veteranklub velsignet med en formand, som må bruge megen privattid på at organisere klubben, arrangere turneringer, tage fotos af vindere, sørge for åbne/lukke-tid mv.

Jørgen Vilhelmsen hedder manden, han får støtte fra medlemmerne, men alligevel: det hænger på ham. Jørgen ved lidt om os alle, spørger jeg til et medlem, som ikke har vist sig i et stykke tid, kan Jørgen forklare: Jamen han er bare på vinterferie – eller: Hans kone har det dårligt p.t. – eller: Hun er indlagt, det ser ikke godt ud, men vi håber at se hende til julefrokosten, osv.

Selv er Jørgen en dygtig spiller, men hans spilletid afbrydes jævnligt af praktiske opgaver. En mand som Jørgen Vilhelmsen burde tildeles en laurbærkrans og sættes på finansloven!

Bordtennis-veteranklubben-Jørgen-Vilhelmsen-orienterer-før-turneringen-copy

 

Klubbens formand Jørgen Vilhelmsen har nok at se til.

Alderen trykker

Vi véd det, der kommer en dag! Efter ni års medlemsskab har jeg lært rytmen: Har man passeret de 75 år, kan man til sin forbavselse ikke længere klare fire runder (=12 doublekampe), sætter det så ned til kun tre, idet man snakker lidt mere i kantinen, så til to runder, kaffen er god og varm, det ender op med, at man ikke klæder om mere men sidder i kantinen og hygger sig med de pauserende spillere.

Sygdomstegn bliver udvekslet, det kan ikke undgås. Gamle medlemmer holder ved i kantinen men en dag er de væk. Jørgen véd, hvorfor. Vor klub har naturligvis ’’gennemtræk’’; jeg mindes med vemod en del kloge og venlige folk, som ikke er mere.

Afsluttende: Bordtennis er en fantastisk gammelmandssport, man kommer ikke til skade.

Man ophører i 40-års-alderen med fodbold, håndbold og volleyball, kroppen kan ikke klare det, men bordtennis, det er socialt og ikke livsfarligt! Prøv selv at kigge indenom!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *