Forårsrengøring i Ballerups natur
Ren_Ballerup2-copy.jpg
Søren og Martin fra kommunens renholdelsesteam får hurtigt fyldt sækkene med skrald fra arealerne omkring kommunens skoler.
Affald Kommunens grønne arealer flyder med skrald. Udvalgsformanden opfordrer alle til at hjælpe med oprydningen.

Kønt er det ikke. Tomme dåser, plastikposer, gamle vindblæste aviser og andet skrald er med forårets komme dukket frem af sneens skjul. Ballerup Kommunes grønne arealer flyder med skrald, som flere borgere her i avisen har udtrykt ærgrelse over.

Men kommunen fortæller i en pressemeddelelse til avisen, at der bliver gjort meget for at holde arealerne pæne og rene for skrald. I øjeblikket har kommunens renholdelsesteam travlt omkring skolerne, hvor det foreløbig er Rugvængets Skole, der har affaldsrekorden med 16 plastsække fyldt på to dage.

Ærgerlige penge

I pressemeddelelsen fortæller kommunen også, at særligt rastepladserne er hårdt ramt:

»Rastepladserne blandt andet langs Ballerup Boulevard er et kapitel for sig, der afslører, at affaldsproblemet er mere end sjusk. Her må man tit fjerne både køkken- og byggeaffald, som folk har smidt af i farten,« lyder det.

Og i følge formand for teknik- og miljøudvalget Helle Tiedemann (A) er det en nærmest umulig opgave at komme de enorme affaldsmængder til livs:

»Uanset hvor ofte der rengøres, ligger der affald,« konstaterer hun og tilføjer:

»Det er ærgerligt, at en kommune skal bruge ressourcer på, at der bliver samlet op efter borgerne – de penge ville vi rigtig gerne anvende bedre.«

Teknik- og miljøudvalgsformand Helle Tiedemann opfordrer alle borgere til at tage ansvar for at holde kommunen ren.

Det kan man selvfølgelig gøre ved at lade være med at smide affald andre steder end i skraldespandene. Men man kan også gøre en ekstra indsats ved at give en hånd med ved ’Store Affaldsdag’.

I år er det søndag den 27. april, der er Store Affaldsdag. Her sender Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med Grønt Råd og Måløv Bylaug borgerne ud i naturen med poser, handsker og tænger, så Ballerups natur kan få den helt store forårsrengøring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *