Flittige fødder udløste 50.000 kroner
CPH-West-lærere-copy.jpg
Der jubles på lærerværelset på CPH West i Ballerup. En gruppe lærere fra HG uddannelsen har nemlig lige vundet 50.000 kroner i Dansk Firmaidrætsforbunds konkurrence, hvor de skulle tælle skridt og alle sammen gå minimum 10.000 skridt dagligt. Foto: Privatfoto
Præmie Syv lærere på CPH West i Ballerup vandt førstepræmien i Dansk Firmaidrætsforbunds ’Tæl Skridt’ kampagne.

10.000 skridt – og gerne mere. Dét er, hvad man skal forsøge at gå hver dag, når man deltager i Dansk Firmaidrætsforbunds Tæl skridt-kampagne, der netop har været afholdt landet over.

Mere end 17.000 danskere deltog i kampagnen. Blandt dem var syv lærerkolleger fra HG uddannelsen på CPH West i Ballerup. Og de fik sig noget af en overraskelse, da de forleden modtog førstepræmien efter lodtrækning blandt alle hold, der havde gået langt nok.

»Jeg er fuldstændig i chok. Det er helt urealistisk, at vi har vundet 50.000 kroner,« sagde en glad og overvældet Jette Borg, der er holdkaptajn for vinderholdet, under overrækkelsen.

Socialt arrangement og intern konkurrence

På CPH West er der tradition for at lave sociale arrangementer for de ansatte. Før har der været vinsmagning på programmet, men denne gang var det skridttælling.

»Tæl skridt har givet anledning til en masse snak på kontorer og gange i de tre uger. Sådan en god omgang konkurrence samler folk,« siger holdkaptajn Jette Borg

I de tre kampagneuger dystede fem hold fra CPH West mod hinanden i en intern konkurrence. Alle fandt de ud af, at det var nødvendigt at gøre en ekstra indsats for at komme op på de 10.000 daglige skridt.

De fandt også ud af, at det er forskelligt fra job til job, hvor mange skridt man naturligt opnår på en dag. Pedellerne fik hurtigere skridt på tælleren end holdet fra administrationen, og vinderholdet mærkede tydeligt, når de havde emnedage, hvor de gik mere end til deres almindelige undervisningstimer.

Motion på arbejdet

Til sammen har det nyudnævnte vinderhold gået mere end to millioner skridt i kampagneperioden. Holdkaptajn Jette Borg besluttede sig for at gå fem kilometer hver aften, hvilket både har resulteret i nye sunde vaner – efter kampagnen fortsætter hun med at gå tre dage om ugen – og at vægten viser et mindre tal.

»Tæl skridt sætter fokus på, at mange af os bliver nødt til at gøre en aktiv indsats for at få os rørt i hverdagen. Der er både et konkurrenceelement og et socialt aspekt i kampagnen, som gør det sjovt at deltage med sine kolleger, fortæller sundhedskonsulent og kampagneleder fra Dansk Firmaidrætsforbund,« Stine Dragsbæk.

I evalueringen i 2013 tilkendegav 80 procent, at ’Tæl skridt’ har motiveret dem til motion efter kampagnen.

Om Tæl skridt

Mere end 17.000 danskere, fordelt over hele landet, deltog i kampagnen i uge 11, 12 og 13. I Uge 38, 39 og 40 kører kampagnen igen.

Førstepræmien på 50.000 kroner: CPH West Ballerup, ”Team 2”

Andenpræmien på 10.000 kroner: Udekørende hjemmeplejegruppe fra Hadsund, ”Vi ved vi kan”

Tredjepræmien på 5.000 kroner: Kalundborg Kommune, ”Den sunde stab”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *