Der er gratis muld på genbrugsstationen
kompost-på-vestforbrændingen-copy.jpg
Frem til 18. maj kan man hente gratis kompostmuld på på Ballerup Genbrugsstation på Energivej 44.
Kompost Der er forår i luften, og folk er allerede i fuld sving med at fylder potter og krukker med sol og sommer.

Ligesom tidligere år er det igen i år muligt at hente gratis kompostmuld på genbrugsstationen i Ballerup. Tilbuddet gælder frem til den 18. maj.

»Kompost er genbrug efter naturens eget koncept. Mulden kommer fra det haveaffald, der tidligere er blevet afleveret på genbrugsstationerne og til de kommunale indsamlingsordninger,« fortæller driftschef Marcus Müller fra Vestforbrænding.

Haveaffaldet bliver komposteret hos Solum i Roskilde, og derefter kørt til blandt andet Ballerup Genbrugsstation på Energivej 44.

»Der er høflig selvbetjening ved jordbunkerne, som der også har været alle de tidligere år. Man kan hente en folder på www.vestfor.dk, der fortæller, hvordan man bruger mulden. I folderen er der også en varedeklaration på, hvad mulden indeholder,« siger Marcus Müller.

Kompostmulden er meget næringsrig og skal blandes op med almindelig jord, før man planter noget i den. I potter og plantekummer er det i følge Vestforbrænding en god idé at blande komposten med spagnum i blandingsforholdet 1 del kompost og 4 dele spagnum.

Sidste år hentede Ballerups borgere i alt 401 ton muld på genbrugsstationen og året før: 345.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *