Borupgaard-elever vil knække hjernegåden
Borupgaard-1.jpg
Elever fra Borupgaard Gymnasium er med i et projekt, der skal lære dem mere om hjernesygdomme. Foto: Flemming Schiller
Forskning Elever fra det lokale gymnasium er med i Drughunter Dysten, der skal afdække mere om hjernesygdomme.

Nogle af de mest gådefulde sygdomme der findes, er sygdomme i den måske vigtigste del af den menneskelige krop – nemlig hjernen. Derfor kræver det forskning og innovation at knække koden til hjernens sygdomme, og det ved de i medicinalvirksomheden og det ved de også på Borupgaard Gymnasium.

Derfor er en gruppe elever fra det lokale Ballerup-gymnasium i gang med forberedelserne til den store finale i Lundbecks drughunter-dyst, der skal give en dybere indsigt i medicinudvikling indenfor hjernesygdomme. Samtidig er formålet også, at hjernelidelser og de udfordringer, der er i den forbindelse, skal trækkes frem i lyset og belyses blandt unge.

Det gør en forskel

Ambitionen er, at eleverne får deres viden om kemi, biologi og bioteknologi sat i spil i forhold til samfundsmæssige udfordringer. De skal simpelthen opleve, hvordan forskning kan gøre en forskel for både patienter og samfund.

Dette års konkurrence blev skudt i gang i januar måned og eleverne har haft tre måneder til at lave en videnskabelig plakat, en såkaldt poster, som et led i deres undervisning i kemi, biologi eller bioteknologi. For at kunne besvare konkurrencens spørgsmål skal eleverene have indsigt i hjernesygdomme som skizofreni, depression, Parkinsons og Alzheimers sygdom og de vil samtidig stifte bekendtskab med områder som nervesystemets fysiologi, lægemiddelkemi og farmakologi.

Dysten begyndte som en lille lokal dyst i Valby og er nu en landsdækkende med 76 deltagende gymnasieklasser fra 41 skoler over hele landet, deriblandt Borupgaard.

På gymnasierne dyster klasserne i hold og det bedste hold fra hver klasse skal deltage i finalen på Forskningens Døgn den 25. april i Lundbecks hovedkvarter i Valby, hvor sundhedsminister Nick Hækkerup og to af Lundbecks forskere vil deltage og overrække prisen til den bedste poster.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *