Bedre vilkår til børnene
Debat Svar til Peter Als læserbrevssvar i sidste uges avis.

Peter Als svarer pædagog Pernille Brammer i Ballerup Bladet 22. april 2014, at af de 4.3 mio kr. til bedre normeringer kommunen har modtaget i forbindelse med finanslov 2013, er pengene primært gået til en øget sprogindsats.

Peter må være ufuldstændigt oplyst af sin forvaltning, for af de 4.3 mio. kr blev kun 2.6 mio. kr brugt til formålet. Det resterende beløb blev ikke anvendt inden for rammen af finanslovens formål.

Sagen er ganske enkelt, at der i dag ikke er et tilstrækkeligt antal pædagoger i kommunens daginstitutioner, hvorfor dagligdagen meget ofte er som beskrevet i samme blad af både Pernille Brammer og Cindie Christoffersen.

Dette underbygges ligeledes af BUPL Storkøbenhavns undersøgelse af pædagogernes psykiske arbejdsmiljø, hvor det fremgår, at 7 ud af 10 pædagoger inden for den sidste måned ikke har været så nærværende over for børn og unge som de gerne ville og 8 ud af 10 har fysiske symptomer, der kan være tegn på stress.

Det er ikke godt for pædagogerne, slet ikke godt for kvaliteten i det pædagogiske arbejde og dermed for børnene. Derfor er hver en krone, der kan findes til forbedring af vilkårene for børnene både tiltrængte og velkomne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *