Beboerne vælger hjælpere
Hold-An-hjem.jpg
Mads Arent har været med til at ansætte to gange og han er glad for, at han og de andre beboere får mulighed for at få indflydelse på, hvilket personale, som skal arbejde på Hold-an Vej. Foto: Privatfoto
Indflydelse Beboerne i bofællesskabet på Hold-an Vej er med til at udvælge nye medarbejdere ved ansættelsessamtalerne.

Ved første øjekast ligner ansættelsessamtalerne ved bofællesskabet for voksne udviklingshæmmede en ganske normal samtale med både ledere, medarbejdere og en ansøger ved bordenden.

Men det er det ikke. For på bofællesskabet på Hold-an Vej er man gået et skridt videre, når det kommer til samtaler. Her indgår beboerne nemlig på lige fod med både ledere og medarbejdere, når det kommer til ansættelsessamtaler.

»Sådan er det på vores botilbud for voksne udviklingshæmmede. For os er det helt naturligt, at beboerne indgår i processen på lige fod med medarbejdere og ledere, da det er dem, som skal modtage støtte og vejledning og tilbringe rigtig meget tid sammen med dem, som bliver ansat. Derfor er det vigtigt at høre dem,« siger Bibi Lund, organisationsleder på bofællesskabet.

Hun fortæller, at organisationen i det hele taget gør meget for at inddrage både beboerne og deres pårørende. De har udover ansættelser også medindflydelse på, hvad de skal spise, planlægning af ferier, traditioner, fester og meget andet.

Vigtige kæledyr

Ansættelsesproceduren foregår på den måde, at en beboer får en række spørgsmål med, som er udarbejdet i fællesskab på et beboermøde. Der bliver lagt stor energi i at finde de helt rigtige spørgsmål til ansøgerne. Spørgsmålene er ofte meget konkrete og dagligdagsnære, såsom kæledyr, om de godt kan lide at lave mad eller hvad der kan få ansøgerne i godt humør.

En af beboerne, Mads Arent, har deltaget to gange i en ansættelsessamtale.

»Jeg synes, at det er godt at være med, så jeg kan være med til at have inflydelse på, hvilket personale, som skal arbejde på Hold-an Vej,« siger han.

Han bor i egen lejlighed, hvor fodboldklubben Brøndby fylder godt – og det fortæller han gerne om.

Tager billeder med

Beboerne i bofællesskabet har forskelligt funktionsniveau, men det forhindrer dem ikke i at deltage i samtalerne – tværtimod. Nogen bruger billeder under samtalerne, som bliver oversat og tolket af en medarbejder.

De fleste beboere har billeder med, som viser, hvad vi godt vil have, at den nye medarbejder skal være god til og hvad vi som beboere godt kan lide at lave,« siger Henrik Bo Johansen, beboer siden 1997.

Helt konkret er ansættelsessamtalerne to-delte, hvor en del er forbeholdt beboeren og denanden del er fobeholdt ledere og medarbejdere.

»Ansøgerne ved på forhånd, at samtalen er to-delt. Og mange ansøgere forbereder sig faktisk til samtalen ved at have et billede med af et kæledyr eller bolig, som de kan vise til beboeren og fortælle ud fra,« fortæller Bibi Lund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *