Beboere forkaster Egebjerg-plan
Egebjerg-3.jpg
Der er mange grønne områder i Egebjerg-kvarteret. Men en ny lokalpan, dervil åbne for bebyggelse op til 12 meter, huer ikke beboerne. Foto: Arkivfoto
Byggeri Den nye lokalplan for Egebjerg-området skal behandles i byrådet i slutningen af måneden. Beboerne er ikke begejstrede.

Efter en længere høringsperiode er lokalplanen for Egebjerg ved at være klar til at blive behandlet i kommunalbestyrelsen den 28. april.

Men de nye planer er ikke noget for beboerne i kvarteret. Faktisk har 93 af de 146 beboere støttet den indsigelse, som beboergruppen mod de nye lokalplaner har afleveret. Ifølge beboergruppen har kun to af de 146 støttet kommunens nye planer, resten er som nævnt imod eller har ikke svaret fordi de ikke var hjemme eller var nytilflyttede, der ikke kunne tage stilling til planen.

Sagen har tidligere været omtalt i Ballerup Bladet, og beboerne håber nu, at de mange protester får kommunen til at tænke sig om en ekstra gang om, inden de sætter deres lokalplan i værk.

Bekymret for trafik

»Vi har foreslået, at der bygges på de felter, der i forvejen er udlagt til bebyggelse. Desuden at man ikke bygger højt og ellers bibeholde den oprindelige lokalplan. Så vil vi have en trafiktælling inden man sætter noget i gang. Vi er jo meget bekymrede for den trafikmængde, som kan komme, hvis man bygger tæt og højt herude,« siger Merethe Dupont, talskvinde for beboergruppen i Egebjergvang.

Også de store kunstværker, som står i området skal, ifølge beboergruppen, bibeholdes og ikke bebygges og flyttes til andre steder.

Ifølge den nye lokalplan, som kommunen har fremlagt, kan der bygges op til 50 boliger på områder, der enten er udlagt til grønne områder eller til parkeringsarealer og desuden skal de bygges i 12 meters højde, ganske tæt på de eksisterende boliger. I forvejen er det svært at finde p-plads til beboerne og trafikken er også ganske betydelig i området, fordi der ligger både skole og institutioner.

Tydeligt signal

»Vi håber, at vi beboere har sendt et tydeligt signal til kommunen om, at vi ikke vil have den nye lokalpan. Vi opfordrer til, at man respekterer den grønne profil, som den oprindelige lokalplan havde og samtidig respektere beboernes ønsker,« siger Merethe Dupont.

Også en række andre borgere har haftmeninger om planerne på kommunens hjemmeside, hvor man kan se indsigelserne mod projektet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *