Ballerup-pædagoger indstillet til pris
Signe-Borgstrøm-og-Kate-Olsen-copy.jpg
Skolepædagogerne Signe Borgstrøm og Kate Olsen fra Grantofteskolen glæder sig over indstillingen til Politikens Undervisningspris. Foto: Privatfoto
Undervisning To skolepædagoger fra Grantofteskolen er blevet indstillet til Politikens Undervisningspris.

Signe Borgstrøm og Kate Olsen er skolepædagoger på Grantofteskolen. Og det er de så gode til, at formanden for BUPL Storkøbenhavn, Michael Egelund, har indstillet dem til Politikens Undervisningspris, der hvert år uddeles til landets bedste undervisere.

»Signe og Kate har både formået at løfte børnene på Grantofteskolen fagligt, de har skabt et trygt og attraktivt rum for læring, de har været med til at udvikle undervisningsmaterialer, der tiltaler børnene og ikke mindst givet børnene lyst til at lære,« skriver Michael Egelund blandtandet i indstillingen.

Når skolereformen træder i kraft til august, betyder det at pædagogerne skal deltage mere i timerne og samarbejde mere med lærerne.

Dette arbejde er Signe Borgstrøm og Kate Olsen allerede i fuld sving med. Blandt andet har de ansvar for den daglige værkstedsundervisning i 1. og 3. klasse, hvor børnene skal igennem en masse forskellige ’’værksteder’’, hvor de blandt andet skal løse små dansk- eller matematikopgaver, klippe-klistre eller andre små kreative udfordringer.

De to skolepædagoger har også været meget engagerede i vidensdeling og fortælling om deres arbejde – blandt andet på BUPL Storkøbenhavns temadage og i fagblade.

Stort skulderklap

Signe Borgstrøm og Kate Olsen er meget taknemmelige for indstillingen til prisen.

»Vi glæder os over, at andre finder vores arbejde interessant – at det ikke bare er os selv, der kan se, det fungerer. Det er smigrende at være indstillet til en pris, som man ellers kun forbinder med lærere – det betyder, at nye læringsformer er vigtige, og at pædagoger også kan løfte den opgave, der hedder undervisning,« siger Signe Borgstrøm og suppleres af kollegaen:

»Det er et stort skulderklap! Vi har et godt samarbejde med vores lærerkolleger på Grantofteskolen, og med skolereformen kan vi fortsætte det gode arbejde om at skabe den bedste skoledag for børnene. Vi føler os set og anerkendt, og det er dejligt,« siger Kate Olsen.

Hvem der i sidste ende løber med prisen afsløres tirsdag den 29. april ved en stor fest i Pressen i Politikens Hus.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *