Ballerup indtager Kina
kina.jpg
Borgmester Jesper Würtzen med Kejian Ji, Deputy Mayor fra Wuxi på det nyligt overståede statsbesøg.
Samarbejde Ballerups borgmester var med i den store delegation, der aflagde Kina besøg. Det er især det mangeårige samarbejde med Wuxi, der åbner døre.

Onsdag i sidste uge tog Ballerups borgmester Jesper Würtzen (A), afsted til Kina som en del af den store danske delegation og statsbesøg, som besøgte det store asiatiske land fra den 24. til den 28. april.

Borgmesteren var med som en del af bycirklen, der udover Ballerup består af Egedal og Frederikssund kommuner, og som skal bane vejen til et bedre samarbejde med Kina. Både på det kulturelle område, men også indenfor erhvervsliv, miljø, uddannelse og mange andre områder. Samarbejdet betyder nemlig, at man kan bane vejen for en masse gode aftaler med danske virksomheder og forhåbentlig også lokale virksomheder.

Gode relationer virker

Helt konkret har bycirklen et godt og syv år langt samarbejde med den kinesiske millionby Wuxi, og der er allerede indgået en del udvekslingsaftaler, ligesom begge parter har lært en masse om hinanden gennem årene. Derfor er det en ekstra gevinst for borgmesteren at være med i besøget.

»Nu høster vi frugten af syv års målrettet indsats for blandt andet at give danske virksomheder muligheder i Kina, som de ellers ikke ville have haft,« siger Jesper Würtzen.

Og de gode relationer har haft en ganske synlig effekt, ganske som det var målet.

Nye kontrakter

Bycirklen og Wuxi indgik en overordnet aftale om et dansk-kinesisk samarbejde indenfor miljøbeskyttelse. Derudover indgås en aftale om teknologi- og myndighedssamarbejde inden for jordrensning og endelig undeskriver de to danske virksomheder COWI Consult og GEO en stor kontrakt om jordrensning, den første nogensinde.

Det vigtigste ved at handle med Kina er nemlig relationer og derfor har bycirklen skabt gode relationer og banet en vej, som ellers ville være lukket.

»Dette er et klart eksempel på, hvad danske kommuner kan bidrage med for at skaffe arbejde til Danmark. Bycirklen har forstået, hvad der skal til for at agere i Kina, og uden det samarbejde havde COWI ikke fået denne forretningsmulighed,« siger Jens Moth, Managing Director i COWI.

Også John Bastrup, projektchef i GEO bekræfter, at bycirklens forarbejde og gode relation til Wuxi er den egentlige årsag til, at virksomheden nu står med en kontrakt.

Jesper Würtzen deltog sammen med regentparret, fire danske ministre og en lang række af Danmarks største virksomheder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *