Ballerup gav en kvart million til Kræftens Bekæmpelse
Velgørenhed Søndagens landsindsamling til Kræftens Bekæmpelse satte igen i år rekord, dog ikke i Ballerup, der lå lidt under sidste års beløb.

Søndag den 6. april var 140 indsamlere på gaden i Ballerup Kommune for at rasle penge ind til Kræftens Bekæmpelse. Og der var mange, der gerne ville støtte dette formål.

221.042 kroner blev det til i hele Ballerup, da den sidste indsamlingsbøsse var tømt og talt op. Det er lidt lavere end sidste år, hvor 148 indsamlere fik samlet 222.040 kroner ind.

I Egedal Kommune var indsamlerne også på gaden i Ledøje-Smørum, og her fik 35 indsamlere tilsammen 53.707 kroner i bøsserne – også lidt lavere end sidste år, hvor beløbet lå på 60.644 kroner.

Rekord på landsplan

På landsplan gik det store regnestykke hen og blev et sandt rekordresultat: 34,6 millioner kroner. Det bedste resultat nogensinde på en landsindsamlingsdag.

»Vi er simpelthen så glade. Vi har nået et enormt flot resultat, og vores indsamlere er blevet mødt med åbne arme over hele landet. Den meget store opbakning er med til at styrke kampen mod kræft, og det er en varm håndsrækning til alle kræftramte og pårørende i Danmark,« siger direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen.

En stor forskel

Indsamlingsresultatet på 34,6 millioner ligger 1,1 millioner højere end sidste år, hvor beløbet landede på 33,5 millioner kroner.

»Uden den enorme støtte fra befolkningen ville vi ikke kunne bane vejen for, at færre får kræft, og at flere overlever og får et godt liv efter sygdommen. Derfor skal der lyde et stort tak til alle dem, der har brugt dagen i dag på at gøre en forskel for kræftramte og pårørende i Danmark,« siger Leif Vestergaard Pedersen.

For hver 100 kroner, der samles ind til landsindsamlingen, går de 51 til forskning, 24 til patientstøttearbejde og 19 kroner til oplysning og forebyggelse. De sidste 6 kroner går til administration, oplyser Kræftens Bekæmpelse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *