Ballerup bliver lidt mere elektrisk
elcykler-kommunen.jpg
25 elcykel-ambassadører blev tirsdag sendt afsted fra Ballerup Rådhus for at promovere projektet »test en el-cykel«, der er blevet en stor succes. Foto: Privatfoto
Transport 25 el-cykel ambassadører forlod tirsdag Ballerup Rådhus for at promovere medvind på cykelstierne.

Det kan godt være, at der stadig er trængsel på Ballerups veje. Men måske bliver der lidt færre biler i den kommende tid. I hvert fald rullede 25 el-cykler ud på cykelstierne tirsdag fra Ballerup Rådhus som et led i det største samlede danske fremstød for elcykler til dato.

Projektet hedder »test en el-cykel« og skal få pendlere i virksomheder i otte kommuner og otte hospitaler til at droppe den fire-hjulede og tage den elektrificerede to-hjulede i stedet. Blandt deltagerne i projektet er som bekendt Ballerup Kommune, der i flere år har haft succes med at ændre transportvanerne hos både egne medarbejdere og ansatte i flere store virksomheder i området.

Medvind på cykelstien

Borgmester Jesper Würtzen satte de 25 cykelambassadører i gang og udtrykte ønske om at »test en el-cykel« vil fastholde og videreudvikle de gode initiativer til grøn transport, som kommunen og virksomhederne har sat i gang.

Samtidig udtrykte borgmesteren håb om, at de 25 ambassadører vil fortsætte med at cykle efter testperiodens afslutning og inspirere andre til at gøre det samme. Han afsluttede med at love mere medvind på cykelstierne – et løfte han rent faktisk kan holde i dette tilfælde.

Interessen for projektet har været overvældende og 170 står allerede nu på venteliste til at låne en cykel. Man kan løbende melde sig til og i begyndelsen af juni trækkes der lod om, hvem der skal låne de næste cykler fra 1. juli og tre måneder frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *