Alternativ 1. maj-tale
Debat Læserbrev fra Jørgen Flyr

Mette Frederiksen har på de sidste udtalt sig om, hvordan alt det horrible, skræmmende og nedværdigende, som de ledige udsættes for, i virkeligheden bare skyldes VK – men troværdigheden kan ligge på et meget lille sted.

Bekvemt nok har hun tilsyneladende helt ’’glemt’’, at hun har haft 2½ år til at skifte kurs, men i stedet har fortsat og til tider skærpet skræmmepolitikken, ydmygelserne, marginaliseringen og overvågningen.

Det minder i uhyggelig grad om de gange hvor Anders Fogh gav socialdemokratiet skylden for hans mislykkedes politiske projekter, selv om han reelt set sad med en flertalsregering. Dengang var Mette Frederiksen ikke sen til at le hånligt af Foghs manglende ståen til ansvar. Mette Frederiksen har jo med sine mange kovendinger, demonstreret hvor hyklerisk politik kan være, når det er værst.

Jeg håber ikke, der er nogen, der tror på noget som helst, der kommer ud af munden på en socialdemokrat ved næste valg. Socialaristokratiet har fuldstændigt mistet kontakten med vælgerne.

Det som mange af os troede, ville blive en ny begyndelse og en sejr efter VK-regeringen, har vist sig at være endnu værre end det tidligere. Socialdemokraterne nu er på vild flugt fra velfærdsstaten – over i konkurrencestaten, hvor økonomernes forestilling om profitmaksimering prøver at gøre os alle til dysfunktionelle sociopater.

Det er ikke rationelt at elske, det er ikke rationelt at få børn. Livet er ikke rationelt, hvis man med rationel mener gold stræben efter stadig mere. Det er ikke rationelt at blive ved med at rage til sig, når man har nok i forvejen. Det er ikke rationelt at ødelægge naturen for at få stadig større forbrug og dermed begå kollektivt selvmord. Det er ikke rationelt at tro, at en materiel vækstkurve kan fortsætte ubegrænset. Det er ikke rationelt at tro, at en kugle som planeten Jorden har uendelig udstrækning.

Velfærdsstaten er en logisk udvikling af tanken om at skabe et samfund, et skridt på vejen til at gøre os mere civiliserede, skabe en mere beboelig verden og nå frem til en kultur, der gør det muligt for os alle at trives og udvikle os. God 1. maj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *