Vi er gamle nok til job
Fritidsjob August Sten Hansen, 7.A på Rosenlundskolen skriver om fritidsjob.

Jeg er en dreng på 13 år, og jeg undrer mig meget over, at man ikke kan få et job som 13 årig, udover avisuddeling eller hvis man kender nogen. Det er simpelthen umuligt, hvis man ikke kender nogen, der lige står og mangler en hjælpende hånd.

Efterfølgende har jeg spurgt mig til, at det primært er på grund af lovgivningen. For der står i loven, at man ikke må arbejde mere end et par timer ad gangen, og at jobbet ikke må indebære nogen form for fysisk arbejde. Derfor vælger mange firmaer, at det ikke betale sig at have unge mennesker, da de næsten ikke må lave noget.

Jeg tror nemlig, at mange firmaer vil sige, at de gerne ville, hvis lovgivningen blev ændret til lidt hårde fysisk arbejde og lidt længere arbejdstid.

I min verden ville det gøre meget. Jeg tror, at det ville gøre f.eks. at man holdt længere på sit job, unge ville tage mere ansvar, og der ville komme mange flere i arbejde.

Jeg mener også, at der er for mange unge, der bare sidder derhjemme hver dag og ikke laver noget fornuftigt. Derfor tror jeg, at det ville være sundt at komme ud og lave noget arbejde, i stedet for bare at sidde helt alene derhjemme. Det ville også gøre at man ville passe meget bedre på sine ting, da man selv har skaffet og tjent pengene.

 

 

2 kommentarer om “Vi er gamle nok til job”

 1. Per Mortensen A siger:

  Det er rigtigt der er mange love, der skal følges når man skal ud at arbejde, også som ung.
  Og det er lavet for at beskytte den unge.
  Det er da godt du har gå på mod August, men på den lange bane ville det være bedre at bruge din energi i skolen. ( et kedeligt svar )
  Men her kan du læse på job patruljens link, hvad du må og ikke må. Og et hav af lov og regler.
  Men husk de er for at beskytte dig, og dine jævnaldrende.
  http://www.jobpatruljen.dk/~/media/Images/LO%20Jobpatruljen/Guide_til_fritidsjob%202013-14.ashx

 2. Men selvom det er en god ide at bruge kræfter i skolen, så er vi mennesker i stand til at lave flere ting i løbet af dagen, og jeg vil gerne rose dig for din gode holdning med at ville klare dig selv, og bygge noget op som du skaber med egne kræfter.

  Det er en God og nødvendig holdning, både for dig og for samfundet, og den skal du passe på.

  Jeg kan desværre ikke ændre reglerne (endnu), men jeg kan glæde dig med at der findes enkelte job derude for aktive unge som dig, men man skal lede godt efter dem. Jeg har ikke selv noget jeg kan tilbyde dig, men skal nok sige til hvis jeg får det.

  Med Venlig hilsen
  Richardt Radek Larsen
  Liberal Alliance Ballerup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *