Tavse alzheimer patienter
Behandling Ellen Marie Rathcke, pårørende til Alzheimer patient skriver om behandlingen i kommunen.

 

Det er forstemmende, at konstatere, at en progressiv kommune som Ballerup ikke har et eneste sted, hvor hjemmeboende alzheimerpatienter kan mødes til træning og gymnastik sammen med ægtefælle/pårørende.

Disse patienter har jo et særligt behov for vedligeholdelse og træning af vitale funktioner. En effektiv træning kan måske udsætte det tidspunkt, hvor en plejehjemsplads bliver nødvendig for patienten.

Som ægtefælle er man plejer alle døgnets timer, og der findes ikke den ting, man ikke skal være opmærksom på. Det kræver desuden stor iderigdom at undgå, at ens ægtefælle sidder i en lænestol fra morgen til aften.

De fleste alzheimerpatienter vil gerne bo i deres eget hjem, så længe det er muligt. Dette er vel også den mest fordelagtige løsning for kommunen. Derfor mener jeg, at man snarest muligt skal gøre en meget bedre indsats for at skaffe træningsforhold og gymnastik, specielt egnet til alzheimerpatienter og hermed muliggøre det for pågældende at bo i eget hjem, sammen med familie, længst muligt.

Patienter, der lider af denne sygdom, er en svag gruppe, der ikke er opmærksom på egne behov. Det er derfor vigtigt, at vi som pårørende taler deres sag og sørger for, at de ikke bliver glemt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *