Svar til Thomas Fogh
Skolestruktur Peter Als (A) svarer på læserbrev.

Det er med stor undren, at jeg ser, at du i sidste nummer af Ballerup Bladet udtaler, at jeg stikker hovedet i busken, og ikke melder ud hvor jeg står. Dette specielt fordi du har været aktiv i debatten på facebook, hvor jeg flere gange har svaret på indlæg fra dig, og fordi du på mødet med forældrene fra Højagerskolen hørte mig melde tydeligt ud, hvilken retning jeg ønskede at udvalgets arbejde skulle tage.

Jeg gentager gerne her, hvad jeg sagde på Højagerskolen, som jeg også har lagt en lang artikel på facebook om, og som jeg også er citeret for i Ballerup Bladet:

Her er et uddrag fra facebook: »Ud fra ovenstående tænker jeg selv mest i den model, hvor vi beholder indskoling og mellemtrin på alle nuværende matrikler, og samler udskolingen på 4 – 5 store skoler. Det giver forældrene en valgmulighed, om de vil søge en lille lokal skole, mens børnene er små og derefter en udskolingsskole, eller om de for at undgå et skoleskift vil søge direkte på den skole i distriktet, hvor der også er udskolingsafdeling.

Jeg er helt på det rene med, at der kan stilles spørgsmåls til denne model:

Vil der være tilstrækkelig søgning til indskolingsskolerne?

Indskolingsskolerne vil måske være dyrere pr. elev end de øvrige skoler.

Det mangler at blive undersøgt, hvordan denne model kan medtænke specialklasserne, og vi skal skabe en god skole for ALLE børn.

Af hensyn til den økonomiske bæredygtighed overvejer jeg at kombinere forslaget om indskolingsskoler på alle nuværende skoler, både med forslaget om kun at have 4 skoledistrikter og med visse justeringer af skoledistrikterne. Jeg tænker dog ikke, at besparelser i skoleledelsen er en mulighed.”

Dette er kun et lille uddrag af, hvad jeg har skrevet, så enhver påstand om at jeg tør melde ud, hvor jeg står, er helt hen i vejret.

3 kommentarer om “Svar til Thomas Fogh”

 1. Thomas Fogh siger:

  Hej Peter Als

  Tak for svar omend jeg er en smule overrasket over, at du så længe efter kommenterer en kommentar til et andet indlæg her i Bladet, på den her måde. Det er jo som om det er mig der er i fokus. Og det bør vel være skolepolitikken i kommunen! Men vælger at opfatte det som om I lytter til argumenter.
  Lad mig dog lige korrekse dig på flere punkter: jeg har ikke deltager i nogle møder om skolestruktur og således heller ikke mødet på Højagerskolen. Og så det måske vigtigste jeg kommenterer på dit svar til Kåre den 24. Februar. Du skriver først på Facebooksiden den 2. marts om de tanker du gør dig. Så da jeg skriver det har du ikke meldt noget som helst ud.

  Mvh. Thomas Fogh

 2. Peter Als siger:

  Hej Thomas
  Det må jeg beklage. Jeg var sikker på, at jeg så dig til mødet på Højagerskolen, men der tog jeg åbenbart fejl. Og jeg så først din kommentar, da den var trykt i Ballerup Bladet, og opfattede den derfor som aktuel, men det må de fleste andre læsere af Ballerup Bladet også have gjort, så derfor mit svar.
  Venlig hilsen
  Peter Als

 3. Jørgen Flyr siger:

  Spørgsmålet er ikke om Peter Als (A) hovedet i busken, men hvorfor – for han har stadig ikke svaret på formålet med strukturændringer på skolerne i Ballerup ud over at spare 5 mio. kr. årligt.

  Jeg ønsker svar på hvorfor gennemføre besparelser, fordi besparelser ikke giver en bedre folkeskole. I stedet ønsker Peter Als oplyse os hvilke problemer han ser der er i folkeskolen i Ballerup, og komme med en faglig analyse der gennemgår årsagerne til disse problemer, og en faglig analyse af hvordan han ønsker at forbedre folkeskolen.

  I stedet gemmer Peter Als sig bag strukturforslag og modeller. Vi skal have ansvaret tilbage til folkeskolen, de professionelle – lærerne – som qua deres engagement er med til at sikre folkeskolen sammenhæng – ja overlevelse. For uden lærere ingen folkeskolen, hvorimod Peter Als misbrug af folkeskolen for at profilere sig selv, kan vi godt undvære.

  Vi skal have fokus på skolepolitikken, hvilket Peter Als glemmer i sit svar til Thomas, hvilket jeg betragter som en negativ form for kommunikation – eller misinformation. Det er socialdemokraterne efterhånden mestre i – det er set før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *