Svar om affaldsordning
Debat I Ballerup Bladet rejser en læser nogle kritikpunkter omkring de to infomøder afholdt i Skovlunde Kulturhus om den nye affaldsordning.

Vi beklager, at lyden ved især det første møde var så dårlig, at det var svært at følge med. Det rettede vi allerede op på til møde nr. 2 med mikrofon og lydanlæg.

Ballerup Kommune har i samarbejde med Vestforbrænding lænet sig meget op af erfaringerne fra andre kommuner, hvor Rødovre har gode erfaringer med den model, som 700 husstande i Skovlunde fra 1. maj er frontløbere for – nemlig med tre beholdere hver inddelt i to kategorier.

Som oplyst på infomøderne og i det omdelte skriftlige materiale vil der i forsøgsperioden ikke blive ændret ved deltagernes udgifter til renovation, og de nye beholdere får man gratis. Bagefter vil man evaluere ordningen for at finde det rette miks mellem serviceniveau og økonomi.

Faktisk er Ballerups borgere allerede så dygtige til at sortere affaldet via de nuværende storskraldsordninger og genbrugsstationen, at man kan finansiere de nye affaldsbeholdere med penge, man i 2013 fik retur fra Vestforbrænding som kommunens andel i overskuddet.

1 kommentar om “Svar om affaldsordning”

 1. Lau Peinow siger:

  TAK for dit indlæg.
  Jeg havde håbet på, at du havde fortalt, hvordan området i Skovlunde var blevet udpeget og af hvem, samt om de forskellige grudejerforeninger havde været taget med på råd/og – måske – sagt OK!, eller?
  3. mar. 2014 sendte jeg en mail til Vestforbrændingen. Den indeholdt forskellige spørgsmål. Tilsvarende blev sendt til Ballerup Bladet som vedhæftet fil til mit indlæg.
  Min mail er IKKE blevet besvaret af Vestforbrændingen!
  Et af spørgsmålene var, om “man” – i beslutningsprocessen – havde tænkt over ÆSTETIK?
  Det kan meget vel ende op i, at hele dette dejlige område bliver forvandlet til et nyt klondyke, da alle vrider deres hjerner om:
  Hvor skal jeg hensætte de nye beholdere?
  Skal jeg lave hul i hækken?
  Skal jeg sløjfe et bed, med en pragtfuld beplantning?
  Skal jeg sætte et slags plankeværk op? eller
  Skal de stå som “skamstøtter”, ved min indgang til huset?
  Har altid været positiv om genbrug — men der må være en grænse.
  Jeg synes, det er STORT, at Ballerup Kommune ikke finder, at De Økonomiske Vismænd har vægt i deres udtalelser!
  Jeg har været positiv over for tiltaget, men er kommet stærkt i tvivl, så hvorfor ikke droppe projektet helt, da der for mig er mange ubesvarede spørgsmål.
  Hvem, Hvad, Hvornår? Svaret herpå er måske: Der kommer et godt svar i morgen

  Med venlig hilsen

  Lau Peinow!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *