Skraldet kom under lup
Affaldsmøde-Skovlunde.jpg
De fremmødte borgere fik også konkrete eksempler på, hvordan farligt affald skal håndteres.
Affald En gruppe Skovlunde-borgere fik rykket ved deres skepsis omkring affaldssortering, da Ballerup kommune fortalte om den nye affaldsordning.

Der er blevet snakket meget om affaldssortering og om, hvad man skal gøre med de store mængder affald, som vi producerer.

Ballerup kommune har, som mange andre kommuner, indført en ny affaldsordning, der blandt andet indebærer mere sortering af affaldet. Det er mange skeptiske overfor, idet de mener, at affaldet i sidste ende alligevel bare bliver blandet sammen og brændt af, og at al den sortering kun er for at gøre tingene endnu mere besværlige for borgerne, så kommunen kan se »grøn« ud.

Derfor var omkring 350 borgere mødt op med en vis portion skepsis, da Ballerup kommune havde indkaldt til affaldsmøde i Skovlunde Kultuhus torsdag aften.

Der blev fortalt og snakket affald og efterhånden fik borgerne en del svar på de mange spørgsmål, som de havde om den nye ordning.

Trine Baarstrøm fra Ballerup kommunes miljø- og teknikafdeling kunne blandt andet fortælle, at alt affaldet ikke bliver brændt og at det er adskilt, også når det kommer ud af skraldebilen.

Prisen holdes i ro

Repræsentanter fra Vestforbrænding forklarede om vigtigheden af, at man genanvender affaldet, både i forhold til pengepungen og miljøet. Mange spurgte ind til selve sorteringen og så fik de fremmødte en garanti for, at prisen ikke ville stige -. i hvert fald ikke mens forsøgsordningen kører fra maj måned og frem til marts 2016.

De 700 husstande i Skovlunde Syd er frontløbere i den nye affaldsordning, men man benytter sig af mange erfaringer fra andre kommuner, så man måske kan luge ud i de værste børnesygdomme.

Der vil i den kommende tid blive afholdt cafe-møder i Skovlunde Kulturhus, hvor borgerne kan høre om ordningen og komme med kritik, ros og gode ideer. Det første afholdes allerede den 27. marts, inden ordningen overhovedet er gået i gang.

Man kan læse mere om ordningen og de kommende møder på www.ballerup-affald.dk/skovlunde-genbruger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *