Rod med lokalplaner
Debat Igen læser vi i Ballerup Bladet om frustrerede borgere, som ikke føler sig hørt i forhold til kommunens lokalplanforslag, hvor der bliver lagt op til drastiske ændringer af et lokalområde, uden at borgerne føler sig hørt eller involveret i en reel debat.

 

Denne gang er det i Egebjerg, hvor der er planer om at opføre nye boliger i et grønt, rekreativt område.

Det er helt i orden, at kommunen skal udvikles og der bliver ændret i lokalplanerne, de steder hvor det er nødvendigt, men der er efterhånden en række eksempler på, at selve høringsprocessen og inddragelse af de berørte borgere kan forbedres.

Der var både sagen om åbningen af Linde Allé og senere sagen om etablering af en fysioterapi på Østervej. Sager som også førte til beboerprotester og frustrationer over manglende lydhørhed og debat.

Hvornår mon kommunen tager borgerinddragelse seriøst og ikke kun som et teoretisk manifest? Jeg siger ikke, at borgerne altid har ret, men det mindste man kan gøre er at inddrage borgerne, så de føler sig hørt. Og så vil det være passende for Socialdemokraterne en gang imellem at udvise lidt ydmyghed og ikke den magtarrogance, som de ellers er kendt for.

1 kommentar om “Rod med lokalplaner”

  1. Helle Tiedemann siger:

    Kære Karsten Krigel

    Som du nok helt sikkert ved så er der et fællesvirke i Egebjerg, det er beboernes valgte talerør. Vi holder møder med Fællesvirket, vi lytter til Fællesvirket og vi har samarbejdet med Fællesvirket om det nye lokalplanforslag. Hvis repræsentanterne i Fællesvirket ikke formår at være bindeleddet imellem kommunen, politikerne og beboerne så er det da ikke noget du kan klandre politikerne. Jeg har netop holdt møde med beboerne, jeg har lyttet til deres frustrationer og bedt indtrængende om at de kommer med deres høringssvar. Når høringsperioden er overstået vil vi selvfølgelig, som altid, tage beboernes svar og indsigelser til os. Du har da selv været med til den proces flere gange, nu hvor du er dømt ude er det pludselig magtarrogance?
    Har vi lyttet til beboerne på Østervej og på Linde Allé? Jeg spørger bare. Et forslag er et forslag, ikke en beslutning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *