Raslebøsserne er på gaden på søndag
Unge_indsamlere-copy.jpg
Søndag den 9. marts går indsamlerne på gaden for at samle penge ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i blandt andet Etiopien. Foto: Rune Hansen
Indsamling På søndag samler frivillige ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde i Etiopien.

På søndag den 9. marts er det en god idé at have en lille seddel eller et par mønter liggende i entréen. Det er nemlig tid for Folkekirkens Nødhjælps store sogneindsamling.

Som nævnt i sidste uges avis mangler der stadig mange indsamlere i Ballerup, men de øvrige sogne har også brug for flere.

Inger Kongsted, der til dagligt leder genbrugsbutikken i Skovlunde Centret, er med i indsamlingteamet i Skovlunde, og hun opfordrer også de sidste til at komme ud af busken, så alle ruter i Skovlunde kan blive besat.

»Vi håber at få indsamlere nok til at komme ud over hele Skovlunde. En flok frivillige medarbejdere har haft travlt med at forberede indsamlingen, og vi har godt styr på organiseringen af materialer og ruter. Men vi har altid brug for flere indsamlere,« siger hun til Ballerup Bladet.

Man kan tilmelde sig som indsamler via nettet, men man kan også bare møde op på dagen, siger Inger Kongsted:

»Alle er velkomne og vi er bare glade for al den hjælp vi kan få. Man kan bare møde op på dagen i tidsrummet fra klokken 11.30 til 15, så finder vi en rute, man kan gå,« siger hun.

Indsamlingsteamet i Skovlunde holder til i Skovlunde Kirkes Ungdomsgård (Tværfløjen). Det er her man får udleveret raslebøsser – og der vil også være en lille forfriskning til indsamlerne bagefter, fortæller Inger Kongsted.

Hver rute tager cirka en times tid. Børn under 11 år skal følges med en voksen og 11-18-årige skal følges ad to og to.

Det går pengene til

Det er 16. gang at Folkekirkens Nødhjælp gennemføre den store sogneindsamling, hvor flere end1200 danske sogne deltager.

Siden den første Sogneindsamling i 1999 har lokale indsamlingsledere og titusinder af frivillige samlet mere end 170 mio. kroner ind til verdens fattigste, oplyser Folkekirkens Nødhjælp på deres hjemmeside.

I år fokuserer sogneindsamlingen på Etiopien – blandt andet et udviklingsprojekt i bjerglandsbyen Tedesh, som Folkekirkens Nødhjælp har opretttet for at forbedre livsvilkårene for indbyggerne; især for at sikre dem tilstrækkelig mad og vand.

Sidste år blev der samlet 13,5 mio. kroner ind ved sogneindsamlingen. Det håber de mange frivillige at slå i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *