Omfattende hærværk på Banegårdspladsen
hærværk-biblo-og-fisk-2-copy.jpg
Biblioteket måtte bruge det meste af mandagen på at få skiftet alle de smadrede ruder ud mod Banegårdspladsen. Foto: Alan Klestrup
Politi Det gik hårdt ud over bygningerne og inventar omkring Banegårdspladsen i forrige weekend, da hærværksmænd gik amok og smadrede løs.

I forrige weekend – natten mellem fredag og lørdag – gik ukendte gerningsmænd amok og smadrede adskillige ruder i busskure og bygningerne omkring Banegårdspladsen i Ballerup.

Værst gik det ud over Ballerup Bibliotek, der fik smadret mange ruder ud mod stationen. Men også Ballerup Stations Fisk fik smadret både dør og ruder.

»Det er simpelthen så ærgerligt,« siger bibliotekschef Ravinder Kaur-Pedersen.

Der blev smadret ruder i indgangspartiet og ind til bibliotekets café, der derfor måtte holde helt lukket mandag og delvis lukket tirsdag.

»Det var nogle meget store og tunge sten, de smed gennem ruderne. Så ikke nok med at ruderne smadrede, de ødelagde også vores fine gulve og køleskabet i caféen,« fortæller Ravinder Kaur-Pedersen.

Desværre har bibliotekets overvågningskameraer ikke fanget nogle af gerningsmændene, da de ikke er rettet ud af bygningen.

Flere anmeldelser

Hos Københavns Vestegns Politi er man på bar bund i sagen. De modtog en anmeldelse lørdag morgen klokken 9.40. Her havde en borger set de smadrede ruder på biblioteket, men der var ingen spor af mulige gerningsmænd.

Lidt senere samme dag – klokken 11.50 fik politiet en ny anmeldelse om, at tre mænd i mørkt tøj med en jernstang havde smadret plexiglasruder på busholdepladsen. De var efterfølgende gået i retning mod Centrumgaden.

Dertil kommer endnu en anmeldelse, som politiet modtog allerede klokken 02.09, som lød på, at der var blevet smadret en rude i en opgang på banegårdspladsen. Her var der ingen spor af gerningsmændene.

Om det er samme gerningsmænd, der står bag alle tre hærværksepisoder, vides ikke. Men politiet vil meget gerne høre fra eventuelle vidner eller andre med oplysninger til sagerne.

hærværk-biblo-og-fisk-(1)-copy

Det gik også hårdt ud over fiskebutikken på stationen. Foto: Alan Klestrup

hærværk-biblo-og-fisk-(3)-copy

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *