Min mand har ikke været i bad siden uge syv
Debat Jeg er en ulykkelig borger med en ægtemand der har alzheimers og parkinson sygdom

Jeg er udearbejdende hustru med 37 timers arbejde om ugen.

Min mand får hjælp fem dage om ugen til bad, påklædning, tandbørstning, og morgenmad.

Nu har han ikke været i bad siden uge syv, det kan man da ikke være tjent med. Han får heller ikke børstet sine tænder eller bliver barberet.

Han er blevet enormt usikker over, at der kommer forskellige hjælpere hver dag. Vi er blevet informeret om, at der er uddannet hjælpere specielt til alzheimers patienter, det er ikke dem, der kommer hos os.

Han står op klokken 02.00 og tager selv sit tøj på, ikke altid rent tøj, da han ikke ved om det er rent eller snavset. Man ved jo, at borgere der har denne sygdom ikke kan tage vare på sig selv, og derfor skal der siges korrekt f.eks. ’nu skal du i bad’, og ikke spørges ’vil du i bad’.

Men efter den nye ordning er gået i gang, har man sendt rigtig mange forskellige hjælpere ud til min mand, da de har taget hans faste hjælper væk. Hun kunne ellers lave alle de ting med min mand, som han har fået bevilling til uden problemer.

Håber snart at der kommer en ordning i Hjemmeplejen i Ballerup Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *