Jeg vil have den gamle ordning tilbage
Hjemmepleje Debatindlæg om hjemmeplejen.

Jeg har mistet min faste hjemmehjælp. Ja, han lever endnu. Men gør jeg?Jeg er desværre en af mange, der har brug for hjælp til at kunne klare dagligdagen. Jeg er kvinde, 59 år gammel og fast kørestolsbruger pga. Sclerose.

Jeg har siden efteråret 2010 haft behov for hjemmehjælp. Jeg har hjælp fire gange om dagen. Morgenhjælp, hvor jeg behøver hjælp til at komme ud af sengen, hjælp til tøj på, morgentoilette, få lavet morgenmad mm. Der kom hjælp kl. ca. 11.00 til tømning af kateterpose. Og evt. frokost. Til slut kom der hjælp kl. ca. 13.00 til tømning af kateterpose. Desuden får/fik jeg hjælp af assistenterne, om morgenen, til at få lagt komp.bind på mine ben. Dette for at undgå ødemer. Vi har selv valgt de andre besøg fra, da vores liv ikke altid er på adressen.

Frem til den 1. februar i år, har jeg stort set haft den/de samme hjælpere. Det har fungeret perfekt… indtil den nye ordning trådte i kraft den 1. februar i år.

Nu kommer jeg op kl.? Ja, det ved jeg aldrig. Nogen gange er klokken 08.00 andre gange er klokken 11.15. Man spiser da ikke morgenmad kl. 11.15. Hvad med mit formiddagsbesøg der ligger omkring kl. 11.00? I mine øjne spild af tid. Jeg er jo ikke kommet op, så der er ikke noget man kan hjælpe med.

Min i forvejen Sclerosestive krop, der ikke altid er samarbejdsvillig, bliver bestemt ikke mere samarbejdsvillig af at ligge så længe. Hvad mon man har tænkt sig angående evt. toiletbesøg inden kl. 11.15? Hvad med drikkevarer?

Desuden har assistenterne, der heller ikke længere kommer tidligt, ofte en kæmpe udfordring, når de er nød til at lægge komp.forbinding på mine ben mens jeg ligger i sengen. Faktisk en umulig opgave for dem. Men hvad skal de/jeg/vi gøre når jeg ikke er kommet op?

Jeg har gennem flere år haft/har en ledsager, hvor vi en dag fast om ugen tager ud og oser i forskellige centre og forretninger. Her plejer min ledsager at komme her kl. 10.00 og så bruger vi nogle timer sammen. Det kan vi ikke længere. Jeg kan ikke være sikker på at være kommet op.

Det kan godt være jeg er på pension og har masser af tid, men har jeg ikke lov til at have et liv alligevel? Der er ikke meget tid til andet end at vente på hjemmehjælpen.

Jeg er bestemt ikke gal eller sur på de mange forskellige, der kommer i mit hjem. Men jeg kan ikke blive ved med at være positiv over planlægningen. Det er bestemt ikke hjælperene/assistenterne, jeg er ude efter. Egentlig heller ikke planlæggerne. Det er ledelsen den er gal med. Planlæggerne og hjælperne gør det så godt de kan med de ressourcer de har. Jeg kan ikke forstå man laver så store ændringer som denne uden at tænke bare en lille smule på borgerne og det ansatte personale.

Jeg føler mig pi…. på. Jeg føler den nye ledelse har frataget mig en kæmpe del af mit liv, fordi jeg, (og mange andre) nu bare må vente og vente på den hjælp der er så nødvendig.

Jeg vil have den gamle ordning tilbage. Den hvor der var orden på tingene. Den hvor jeg vidste næsten hvornår hvad skete og hvorfor. Tror også mange af de ansatte ønsker den gamle ordning tilbage. Den hvor de kendte borgerne og viste hvad og hvornår tingene skulle ske.

Med hilsen og ønsket om en dejlig dag for alle.

Ps. I skrivende stund er klokken 09.50 og jeg er endnu ikke kommet op. Ligesom her heller ikke har været assistenter til at ordne mine ben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *