Hausgaard- den nordjyske anekdotemester
nielse.jpg
Niels Hausgaard og Co imponerede vores lokale anmelder, gymnasieeleven Jakob Lundquist Sørensen. Foto: Pressefoto
Anmeldelse Elever fra Borupgaard Gymnasium anmelder Baltoppens forestillinger. I denne uge bringer vi Jakob Lundquist Sørensens anmeldelse af Niels Hausgaards show 'Lad os jamre'.

Han er bestemt en mand, som formår at underholde, den gode Niels Hausgaard. Det kunne selv jeg- publikums suverænt yngste- se, høre og mærke, fredag den 21. februar i Baltoppen LIVEs teatersal.

Sammen med guitarist, Christian Alvad og sangerinde, Signe Svendsen, udgjorde Hausgaard en trio af underholdning, som på magisk vis fik over tre timer til at føles som et øjeblik af musikalitet, omtanke og latter i denne sæsons liveturné ’Lad os jamre’.

Og som så mange gange før, så havde han også emner, som lå ham på sinde: Hvordan nogle mænd kan gå i hundene, hvis de bliver forladt.

En forestilling om Lars Løkke Rasmussen, der sidder på et hotelværelse i undertøj, sokker og vinger, mens han spiser hest, som et billede på, hvorfor han ikke kan blive vred på ham.

Begrebet gastroseksualitet som et billede på den danske befolkning, som synes at gå uhyggeligt meget op i mad.

Kvaliteten ved Popmusik. En hyldest til nyligt afdøde Pete Seeger.

Den skæve måde, det danske skole- og uddannelsessystem er indrettet på.

Ligestillingsdebatten, udformet som et Yahya Hassan-digt.

Hvordan man bliver helt febrilsk af at få børnebørn.

Hvor hårdt det kan være at flytte hjemmefra som ung.

Betragtningerne om livet og hverdagen er både mange og opfindsomme – som tilskuer tænker man først: Hvor i alverden kom det fra? Men i næste øjeblik giver Niels Hausgaards observationer og beretninger fra det virkelige liv fuldstændig mening – det er måske lige før, man kan nikke genkendende til de ting, han fortæller, om man så er ung eller gammel.

Jeg kunne godt indvende, at en aften på teatersædet godt kan blive lang, når den varer fra klokken 19.30 til cirka 22.40, og at det vidner om en mand, som af og til lader det stikke helt af, når han fortæller. Men på den anden side, er det også så befriende menneskeligt at se en entertainer, som bare lader det stikke af.

Det er velsagtens det, en rigtig god anekdote skal kunne: at trække pointen ud, men stadig underholde, så man ikke engang lægger mærke til, hvor lang tid den tager at fortælle.

Og til at gøre det ser jeg ingen finere end Niels Hausgaard.

Stampublikummet var godt underholdt, men det var jeg virkelig også, selvom jeg aldrig før har set Hausgaard live. Således bliver det nok heller ikke sidste gang, jeg ser den nordjyske anekdotemester live. Min interesse er vakt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *