Forældre undrer sig over nye BFO-priser
skaterbane_måløv-6.jpg
Der er mange tilbud til børnene i fritiden. Så med de nye priser og den kortere tid til leg i fritidsordningen, så mener nogle forældre, at man lige så godt kan finde på andre alternativer til en plads i BFO’en. Her foto fra den nye skaterbane i Måløv. Foto: Flemming Schiller
Takster Selvom børnene skal være langt mindre i fritidsordningen efter sommerferien, falder prisen kun med fem kroner om måneden. Pengemaskine, siger forældre.

Når sommeren er slut og børnene igen skal begynde i skole og fritidsordning, så er der en stor forskel i forhold til da de begyndte ferien. De skal være langt mindre i BFO og langt mere i skolen. Eleverne i 0.3-klasse skal være 30 timer om ugen i skole istedet for 26 timer, altså omkring 16 timer mindre hver måned pr. barn i BFO’en. Det har en del kommuner taget konsekvensen af og har sat taksten ned for at gå i fritidsordning. Men ikke i Ballerup.

Jo, faktisk falder prisen med fem kroner om måneden fra 1445 til 1440 kroner, men da kommunens besparelse pr. barn jo er mange timer om måneden, så anser forældrene det reelt som en prisstigning.

Det er i hvert fald argumentet fra en af de forældre, der har fået de nye priser forelagt fra instituionen Og hun undrerer sig over, at man vil være det bekendt.

»De holder ikke engang prisen i ro. De sætter den ned med fem kroner. Det er jo en hån mod os forældre. Tror de, at de dermed bilder os ind, at prisen falder. Det er jo en reel prisstigning, fordi vi får langt færre timer i BFO’en. Er pædagogernes arbejde så omkring 50 øre værd, eller skal forældrene nu til at finansiere skolereformen,« siger Christel Wilms, som har tre børn i skole i Skovlunde, hvoraf den ene går i en lokal BFO. Hun mener, at det er en ren pengemaskine, som Ballerup Kommune har gang i.

»BFO-tiden er i forvejen forringet. Der er ikke meget kontakt til pædagogerne, og nu er der så endnu mindre kontakt. De vil komme der så lidt efterhånden, at vi snart selv kan arrangere den pasning de få timer, det drejer sig om. Og med den pris, så er det oplagt selv at finde på noget. Vi er ikke de eneste, og så mister kommunen jo de indtægter,« siger hun.

Overvejer privatskole

Christel Wilms undrer sig over, at de tilsyneladende koster kassen at lege.

»Hvis ting foregår på skolen, så er det »gratis«, som f.eks lektiecafe. Men hvis ungerne vil lege sammen efter skoletid, så er det rasende dyrt de få timer, de har muligheden. Jeg kan ikke se det som andet, end en skjult finansiering af skolereformen,« siger Christel Wilms, som overvejer at flytte sin datter til en privatskole.

»Vi overvejer helt klart en privatskole. Der betaler man for et samlet tilbud, hvor fritidsordning er med i prisen. Desuden kunne det jo tænkes, at undervisningen også var optimal. Jeg synes faktisk, at det er synd. For politikerne underminerer den fælles skole og der er da ovehængende risiko for, at mange vælger folkeskolen og fritidsordningen fra. Og måske vælger mange børnefamilier også Ballerup Kommune fra, når der er mange andre kommuner, der imødekommer forældrene ved at sætte taksterne ned,« siger Christel Wilms.

Læs også: ‘BFO-priser: Taksten kommer længere ned’ 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *