Det beskidte Ballerup
Debat Har vi kommunale arbejdere i Ballerup Kommune. I så fald, hvad laver de og hvor er de henne?

Når jeg går rundt her i kommunen, så væmmes jeg virkelig over alt det affald, som flyder overalt. Prøv f.eks at gå en tur ud ad Pedestrup-stien og kig jer lidt omkring. Her ligger så meget affald, at man kunne holde Vestforbrænding rødglødende i et år.

 

Jeg er godt klar over, at mange af disse steder ikke tilhører kommunens områder, men er der ikke nogen som fører tilsyn? I så fald, hvad laver de? Det er lidt skræmmende, da det netop er denne rute, tusindvis af studerende benytter på vej til deres uddannelsessteder. Hvordan mon dette påvirker netop deres tankegang.

 

Det er desværre ikke kun her, men over det hele – og dette har stået på i mange år. Især erhvevsarealerne er slemme. Det eneste som jeg kender til af oprydningsarbejde er på frivillig basis, udført i samarbejde med Dansk Naturfredningsforening, altså et frivilligt organ, det er simpelthen for dårligt.

 

Jeg så for et par år siden en kommunalarbejder i en fejemaskine ude ved Ballerup Stadion. Storrygende og godt i gang med thermokanden, køre og feje småsten op, mens han kørte forbi den ene affaldsbefængte busk efter den anden. Og nu vi er ved buske. Prøv at lægge mærke til buskene, der står omkring vores udmærkede genbrugsplads ude på Energivej. Der ligger nok affald til at fylde en eller to containere, det er da komisk.

 

Grønne områder, beplantninger og buske er en dejlig ting. De giver os velvære, smil på læben og kan være smukt at se på. Men ak.. De fleste steder kan man ikke se, hvor ukrudtet slutter og de ovennævnte begynder. Vedligeholdt og revet jord heromkring, er en mangelvare.

 

Når efteråret kommer, vælter det naturligvis ned med blade og de får lov at ligge. Det er bare ikke særlig smart. De bliver uhyggeligt glatte, nærmest som is, og de tilstopper ristene, hvad det så måtte medføre af faldulykker og store vandpytter og er desuden ikke særlig kønt at se på.

 

I 2013 var vi så »heldige«,at stormen Bodil kom forbi og klarede oprydningsarbejdet for os.

 

Her er en sjov lille test. Gå en tur ud på Frederikssundsvej mellem Hold-An Vej og Falckstationen og hold godt øje med fortovet. På strækningen ved Ballerup kommune er der pænt og velholdt. Men hvor kommunens grund ophører har naturen/undergrunden næsten overtaget hele fortovet. Der er cirka 40 cm. af fortovet af balancere på, krydret med det sædvanlige affald, som om man er stoppet halvvejs med arbejdet. Jeg synes, at det lugter lidt. Hvorfor er der kun pænt ved kommunens område på en og samme strækning.

 

Tager man en tur ud i den anden ende af byen, får man en lignende oplevelse. På strækningen mellem Magleparken og Hold -An Vej ude på Sydbuen, gør man klogt i at huske en machete. Ogsåher har underbevoksningen ædt 1/3 af fortovet. Man kan slet ikke benytte det inderste spor, uden at ens tøj bliver flået i stykker.

 

Snerydning… jeg giver op allerede.

 

Kort sagt: Jeg er dødtræt af at betale så meget i skat og så samtidig leve i sådan en svinesti. Miljøpolitik er andet end CO2-afgifter og vindmøller. Grøn kommune – ja, så siger vi det.

 

P. S. Har lige været ude at gå en tur. Fortovet ER blevet ordnet ude på Frederikssundsvej (det tog kun omkring to år). Affaldet ligger der stadigvæk.

 

 

 

1 kommentar om “Det beskidte Ballerup”

 1. Sussie Petersen siger:

  Hej Jesper Mau

  Jeg kan kun tilslutte mig dit indlæg, jeg har gennem de sidste 4år forsøgt at råbe politikerne op omkring affald i vores by, det er en håbløs affære.

  Jeg ved ikke hvorfor de der arbejdere kun må benytte maskiner til at gøre rent med, men det giver ingen mening. En fejemaskine kommer jo ikke ind i busken, den fjerner heller ikke alt det løv og affald som ligger i alle vores riste, så regnvandet kan komme væk.

  Men Socialdemokratiets holdning til affald har været meget klar flere gange, Fru Helle Tiedemann udtalte således at det kostede jo penge at sætte affaldsspande op og få disse tømt og desuden så måtte borgerne jo tage del i oprydningen.

  Men tror jeg opgiver kampen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *