C vil bevare det nære skoletilbud
Debat Så skal jeg lige love for, at SF kom på banen i debatten og fremtidens skolestruktur i Ballerup Kommune.

Et yderst velkommet genhør med det et parti som efter valget måtte forlade kommunalbestyrelsen. En yderst hård og langt fra velfortjent dom. Derfor ærgrer det mig, at dette genhør indledes med et uforståeligt surt opstød mod bla. mig, hvilket er en smule uværdigt men noget jeg selvfølgelig ikke lade stå umodsagt hen.

Min konservative indgangsvinkel har i hele vejen igennem været, at det handler om børnene. Det handler om at bevarer det nære skoletilbud, sådan som vi ser i den nuværende struktur.

Skolen er en hjørnesten i vores lokalområder, og derfor er flere elementer i administrationens oplæg ganske uspiselige for mig.

Lukning af Højager og indskolings/udskolingsskoler er lodret imod alt hvad jeg tror på i en god skole. At vores skoler har et 0-9 klasse tilbud er en grundlæggende forudsætning. Og ja det kan på sigt betyde, at nogle af dem får færre end 3 spor, og hvad så?

Der findes ingen klar evidens for, at store skoler med mange spor giver bedre undervisning. Ganske sikkert er det dog, at hvis vi træffer så drastiske beslutninger som det administrationen ligger op til, så vil det have afgørende og ødelæggende konsekvenser for flere af vores lokalområder. En nærtliggende skole er altafgørende for hvor man som tilflytter vælger at bosætte sig. Hvem ville ikke vælge at bosætte sig nær den skole som kan tilbyde 0-9 klasse? Det vil jeg i hvert fald.

Så til SF, forældre og hvem end det måtte interessere, så kan min og Det Konservative Folkepartis holdning opsummeres således;

Bevarelse af de nuværende skoler, helst ved en ændring af distriktgrænserne men jeg er også lydhør for at skabe 4 skoledistrikter hvori vi bevarer de nuværende skoler. Opbygningen vil i min verden ligne den vi ser på daginstitutionsområdet med en ledelse for flere enheder. Jeg vil dog understrege at min holdning ikke er hugget ud i sten og jeg selvfølgelig er åben for gode argumenter og lokale løsninger.

Men det er vægtig argumentation der skal på bordet! For det skal der til, hvis man skal ændre mine bestræbelser for at bevarer det nære skoletilbud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *