Børnecheck til udlændinge
Debat Vi bliver nødt til som danskere at tage stilling til, om det er ret og rimeligt, at udlændinge som kommer til Danmark i en kort periode...

…for eksempelvis at plukke bær eller lignende ni timer om ugen – skal have de samme rettigheder til børnepenge som en almindelig dansk- eller udenlandsk lønmodtager og borger der arbejder fuld tid i Danmark, og dermed bidrager 100 procent til den danske velfærd.

Og om det er rimeligt, at Danmark skal forsørge måske 5-10 børn i hjemlandet, på grund af ni timers sæson- eller fritidsarbejde om ugen i Danmark?

Vi bliver også nødt til at forholde os til, om udbetalingsbeløbet skal være ifølge danske levestandarder, eller om størrelsen på ydelsen skal tilpasses levestandarden i det pågældende land hvortil ydelsen sendes, idet vi jo i Danmark har en høj levestandard, svarer de ydelser vi sender til udlandet i form af børnepenge, derfor til en luksusindtægt som på ingen måde står mål med virkeligheden i det pågældende land.

Det vil dermed sige, at det kan blive en ganske god forretning for eksempelvis en østeuropæer, at komme til Danmark og få sig et underbetalt fritidsarbejde på max. ni timer ugentligt, for derved at få sendt børnepenge svarende til den danske levestandard, hjem til det land, hvor resten af familien bor.

Det er ganske enkelt ikke rimeligt, at den danske velfærd bliver ofret på bekostning af EU direktiver, som den nuværende regering ynder at følge blindt uden hensyntagen til, at det bliver på bekostning af vores egen velfærd, som vi har arbejdet os op til gennem generationers hårdt arbejde og fagforeningernes kampe for en bedre velfærd i Danmark.

Så stem NEJ til mere EU og JA til mere Danmark, den 25. maj!

6 kommentarer om “Børnecheck til udlændinge”

 1. Niels Gulbech-Eiruff siger:

  Hvad har det her lige med kommunalpolitik, at gøre?

 2. Karsten Kriegel siger:

  Nu behøver alle debatindlæg vel ikke at have med kommunalpolitik at gøre. Jeg går ud fra, at det også er muligt at debatere andre ting her i avisen.

 3. Maria Larsen siger:

  Slap dog af! Hvem har hørt om en jordbærplukker der arbejder 9 timer om ugen? De knokler nærmest 10 timer om dagen. Hvis de er underbetalte og samtidligt sender børnepenge hjem – hvad lever de af?
  Ikke nok det, det er hovedsagligt unge /studerende der tjener penge til deres studier som jordbærplukker el. lignede, folk uden børn. Husk på, at de almindelige lønmodtager kan også være Østeuropæer som, som almindelige dansker betaler deres skat/topskat og har samme krav på en del af det der er tilbage af ” det danske velfærd”.
  Stop denne skræmmekampagne!
  Ps. Vedr. 5-10 børn – der har været negativ befolkningsvækst i østeuropa i flere år. Den vil jeg nok justere til 1-2 børn.

 4. Niels Gulbech-Eiruff siger:

  Præcis Karsten, men at debatterer et emne, som viser sig, at være stærkt overdrevet, er vel ikke så interessant, med mindre man bare vil oppiske en stemning. Jeg har i øvrigt noteret mig, at det fra skribentens side er lykkedes, at skrive et indlæg hvor ordet “muslim” er ikke eksisterende. Det hilser jeg velkommen.

 5. Per Mortensen A siger:

  Dette skrev jeg i foråret 2011, da VKO stadig sad på magten.
  PIA og DFs beske Jordbær
  Nu vil Pia Kjærsgaard og DF havde genindført grænsekontrol, grundet Romaerne
  Der kommer og laver kriminalitet, efter DF mening.
  DF snakker ikke om alle de udenlandske arbejdere, der komme, stjæler arbejdet og er løntrykkere, over for danske lønmodtagere.
  Det er helt i orden syntes Pia og VK.
  Nu lever disse udenlandske arbejdere gerne under kummerlige forhold, og uden rettigheder som overenskomst mæssig løn.
  Det er dem der arbejder for stat og kommuner, som har udliciteret arbejdet til et firma, der har overenskomst, der videregiver arbejdet til dansk, tysk, baltisk eller polsk firma, der så underbetaler de udenlandske arbejdere.
  Det er alle de private, Whisky bæltet specielt der benytter alle disse udenlandske firmaer, der med DF velsignelse, har sendt mange håndværkere ud i arbejdsløsheden.
  Så nu når den danske sommer er på vej, og de Danske jordbær bliver spist.
  Skal vi lige minde Pia Kjærgaard om, at de for de fleste er plukket af underbetalte udenlandske arbejdere, der har snuppet arbejdet fra danskerne.
  Velbekomme.
  Ps: alle de problemer overtog Beskæftigelses minister Mette Frederiksen, og fra dag 1 har hun arbejdet på at bekæmpe Social Dumping. VKO havde 10 år hvor de intet gjorde.

 6. Poul E Pedersen siger:

  Rolig nu, Lone Madsen.

  Snart har Socialdemokratiet nået bundlinjen, med deres absurde EU følgagtighed samt Dansker-fjendtlig politik.

  Hvor de har forringet, hærget og nedlagt overalt, dog mest blandt de dårligst stillede.

  Alt sammen pga. af en partiformand/Statsminister der er fuldstændig uden den sarteste kendskab og fornemmelse af hvad Socialdemokratisk politik er.

  Snart kommer forhåbentlig en anden regering der så kan begynde at rydde op, kompensere og regulere, så almindelige borgere igen kan gå frit overalt i vort land, uden disse Muslimske ghettoer, og hvor Danske borgere igen har råd til daglige fornødenheder.

  Så kan de gamle forstenede Socialdemokratiske “tredje dags hellige”, fortsætte deres søvn, iført skræddersyede skyklapper, og helt uden føling, med hvad der røre sig i befolkningen.

  PS.

  Socialdemokratiet har aldrig haft så lidt tilslutning i befolkningen som nu. ??
  Hvorfor spekulere medlemmerne ikke over dette, og hvor de har fejlet. ????

  Lad mig give dem et stikord: ” EU “.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *