BFO-priser: Taksten kommer længere ned
05bblpeter_als_2-copy.jpg
Formanden for børne- og skoleudvalget Peter Als (A), erkender, at prisnedsættelserne i BFO’erne ikke er store trods den nye reform. Men det er besluttet for længe siden, hvordan man har skruet betalingerne sammen.
Takster Ifølge Ballerup Kommune kommer der flere takstnedsættelser i BFO’erne.

De minimale prisfald på BFO-priserne giver anledning til knubbede ord fra forældrene, men ifølge formanden for børne- og skoleudvalget, Peter Als (A), er der flere prisfald på vej, omend han godt kan se, at prisfaldet virker lille.

»Jeg kan godt se, at det ikke virker som et voldsomt prisfald, men for det første er det op til kommunerne selv, om de vil sætte priserne ned. For det andet, så er det en beslutning, der ligger langt tilbage, når det kommer til taksterne,« siger Peter Als.

Han forklarer, at årstaksten for 2014 er fastsat af to deltakster. En for perioden januar til juli og en for perioden august til deccember, hvor finansierngen af skolereformen slår igennem.

Samtidig fremhæver han, at den generelle pris- og lønfremskrivning samt den forældrebetalte frugtordning koster 60 kroner pr. måned.

Mange deler udgiften

Desuden har man, ifølge Peter Als, i Ballerup kommune valgt at anvende de samme beregningsprincipper efter reformen, som før reformen. Det betyder, at forældrebetalingen udgør 30 procent af bruttodriftsudgifterne + 284 kroner om måneden. Dertil kommer pris- og lønfremskrivningen samt de før omtalte 60 kroner om måneden til frugtordningen.

Desuden er der en meget høj procentuel organiseringsgrad i Ballerup kommune, der betyder at de færre udgifter på grund af kortere åbningstid fordeles på mange forældre. Dermed bliver faldet i forældre betalingen beskedent.

Dog påpeger Peter Als, at der rent faktisk er en fejl i det takstblad, der er sendt ud til forældrene. Taksten skal ifølge det rigtige takstblad falde fra 1469 kroner om måneden til 1444 og altså pr. 1. august fra 1445 til 1400 kroner – altså et fald på 45 kroner og ikke fem kroner pr. måned.

»Så faldet bliver altså lidt større, end forældrene først har fået at vide. Men som man kan se, er der ikke de store fald i taksterne, fordi vi organiserer det på den måde, vi har gjort, og det er en beslutning, der er truffet politisk for flere år siden,« siger Peter Als.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *