Angående sammenlægning af små lejligheder
Debat Selvom Mette Hedegaard i sit indlæg i Ballerup Bladet den 25. februar mener, at det kan være fornuftigt i enkelte tilfælde at nedlægge små lejligheder og lægge dem sammen til større; så er hun dog enig med mig i, at det er en debat, som vi bør tage.

For os i Ellebo kan den blive aktuel ved renoveringen. Jeg tror desværre, at det kan komme til at betyde, at nogle ikke kan betale deres husleje og bliver sat på gaden.

Ud over de sociale omkostninger ved dette er der også et økonomisk problem for kommunen. De fleste tænker ’Det kan da ikke være så dyrt for kommunen. En plads på herberget og en skål suppe – det kan da ikke koste alverden’.

Jo, det er dyrt! En plads på et herberg i København koster omkring 1000 kroner… i døgnet -når egenbetalingen er trukket fra! Staten bidrager med 50 procent, resten hæfter kommunerne for – den hvor den hjemløse sidst har haft adresse.

Så en Ballerupborger, der havner på et københavnsk herberg, koster kommunen 15.000 kroner om måneden. Kan det få vores lokale politikere til at reagere og tage debatten op?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *