Vinderne af filmen ’Kvinden i Buret’
kvinden-i-buret-copy.jpg
Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares har hovedrollerne som det umage makkerpar i Afdeling Q, Carl Mørck og Assad. Foto: Christian Geisnæs
Konkurrence Så har vi trukket de tre vindere i konkurrencen om 'Kvinden i Buret'

Efter en blodig skudduel, der efterlader hans to partnere henholdsvis død og lammet, bliver vicekriminalkommissær Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) tvunget til at lede den nyoprettede Afdeling Q, en afdeling for uopklarede sager.

I afdelingen er kun Mørck og hans nye assistent, Assad (Fares Fares). Selvom de får udtrykkelige ordrer på kun at sortere og gennemlæse sagerne, går der kun en enkelt dag før Carls stædige natur kaster dem hovedkulds ud i mysteriet om Merete Lynggaard; en vellidt og ambitiøs politiker der for fem år siden er forsvundet fra en færge, og hvor det eneste vidne er hendes hjerneskadede bror, som bliver fundet skrigende på bildækket.

Sagen henlægges som et formodet selvmord. Denne forklaring overbeviser dog ikke Carl og Assad, og de begiver sig ud på en rejse, der fører dem dybt ned i samfundets mørkeste afkroge og på sporet af et kalkulerende og forskruet sind.

Fra bestseller til blockbuster

At tage én af de bedst sælgende danske krimier nogensinde og sætte sig for at skabe en effektiv højkvalitets-thriller i sin egen ret er en alvorlig udfordring. Der skal stærke kræfter til, og det er lige hvad ’Kvinden i buret’ har. Med en af landets bedste manuskriptforfatter, Nikolaj Arcel, på tasterne og instruktør Mikkel Nørgaard bag kameraet er resultatet blevet årets største danske filmsucces.

Anmelderne har kastet rosende ord og håndfulde af stjerner efter filmen, og publikum er strømmet ind til en aften med Carl Mørck i Nikolaj Lie Kaas’ talentfulde hænder.

Vinderne

Ballerup Bladet udloddede i samarbejde med Nordisk Film tre eksemplarer af filmen. For at være med i konkurrencen skulle man svare rigtigt på følgende spørgsmål: Hvem har skrevet bogen ‘Kvinden i Buret’, som filmen er bygget på?

Det rigtige svar var: Jussi Adler-Olsen. Det kunne 79 læsere svare rigtigt på. Blandt disse trak vi lod om tre eksemplarer af filmen, de heldige vindere blev: Jørgen S. Sørensen fra Skovlunde, Lisa Nielsen fra Herlev og Tina Nordbo fra Ballerup.