To diplomer i tryghed og mod
Mentorprojekt-skovlunde-11.jpg
To 17-årige,der gjorde en forskel. Tibet Gunsoy (t.v) og Osman Kerkin med de synlige beviser på, at de gennemførte mentorprojektet i Skovlunde Centret. Og stolte var de også. Foto: Flemming Schiller
Hæder To 17-årige knægte brød et negativt mønster og fik torsdag diplom som et par tryghedsskabende og hjælpsomme unge i Skovlunde.

Efter en række dramatiske og farlige episoder med bandeopgør og skyderier i området omkring Skovlunde Centret, besluttede centerforeningen og Ballerup Kommune i sommer, at man ville udnævne fem unge til en slags fritidsguider i centret. Målet var at skabe mere tryghed i området og vise de unge, at der findes en anden vej end den kriminelle og negative vej.

Torsdag fik to af de fem unge så et diplom som et bevis på en endt »uddannelse«, hvor de siden sommeren har haft deres gang i butikkerne, hvor de er gået til hånde med både små og store opgaver.

De to unge, 17-årige Osman Kerkin og 17-årige Tibet Gunsoy, var de eneste, der gennemførte forløbet, og selvom det har været et forløb med forhindringer, så var det par stolte knægte, der let forsinkede mødte op til overrækkelsen hos Nybolig i Skovlunde.

Under forløbet har de unge været en aktiv del af især Skovlunde Apotek og Lizette Christensens Nybolig-forretning, hvor de har fået en kontakt til både kunder og andre af områdets beboere. Og det har gjort en forskel.

Et stort pres

»Det er et godt signal at sende. Dels får de her unge en god ballast med i bagagen og samtidig kan folk se, at det ikke er alle unge i området, der er »farlige«,» siger Lizette Christiansen, der udtrykker stor beundring for, at de to drenge har holdt ved trods det pres, som de har været udsat for. Ikke mindst fra kammeraterne i området.

Ved overrækkelsen fik de begge et par begejstrede ord med fra deres anden »mentor«, Mogens Palvad fra Skovlunde Apotek, der har haft dem i sin forretning.

Også han er fuld af lovord overfor de to modige drenge, der har været med til at bryde et mønster, der kunne have ført til noget ganske andet.

»Vi er stolte af jer og håber, at I begge har lært noget. Vi håber også, at I finder den rette hylde. Og husk, at hvis det kniber, så kan I altid komme til os, så vil vi hjælpe jer,« sagde Mogens Palvad til Osman og Tibet.

Blomster til mor

Efter den korte ceremoni drog de to afsted med diplomer, anbefalinger og en stor buket blomster til hver af deres mødre, som »tak for lån« af deres sønner til projektet.

De to er kommet i butikkerne 2-3 timer efter skole, 2 dage om ugen og udover at arbejde i butikkerne, har de også været med til at skabe bedre service i centret, hvor de har haft jakker på med logoet »Spørg mig« påtrykt.

»Vi er glade for projektet og håber, at det kan brede sig. Det er jo op ad bakke for de her unge, med det miljø herude. Så det sætter deres indsats i relief. Det er godt gået af dem,» siger Lizette Christiansen.

Håbet er, at projektet skal fortsætte og at man igen kan få fat i en håndfuld unge, der vil gennemføre og være med til at sende et andet og mere positivt signal om Skovlunde Centret.

3 kommentarer om “To diplomer i tryghed og mod”

 1. Allan Hougaard siger:

  Ja det er da en ganske sød historie, men er først nu at det to knægte skal stå deres prøve. For vil de forsætte ud af denne sti eller falde til kriminaliteten?
  Uanset hvad er det sgu godt gået er det klarede det. Det skal de have respekt herfra for.

 2. Tibet gursoy. siger:

  Jeg viser dig prøve….Vi havde ikke noget med kriminalitet før. Og har vi stadig ikke. Hvis jeg ikke var med til arrangement havde jeg stadig ikke været kriminel. Vild bare tjene penge… Så det behøver du ikke at tænke dig om mester Allan..

 3. Tibet gursoy. siger:

  Ville*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *