Til højre på to hjul
Højresving-for-cyklister-3.jpg
I Ballerup forsøger man sig med højresving for cyklister - selvom der er rødt lys for dem. Foreløbig er seks lyskryds udvalgt. Foto: Flemming Schiller
Cykler Seks lyskryds i Ballerup er blevet en del af forsøget med, at cyklister må dreje til højre ved rødt lys.

Der har været meget snak om det forsøg, hvor cyklister må svinge til højre selvom der er rødt lys.

Også i Ballerup er der nu steder, hvor cyklister kan foretage den manøvre uden at risikere en bøde.

Faktisk er hele seks kryds i Ballerup-området nu omfattet af forsøget, der har til formål at øge fremkommeligheden i trafikken på større statsveje, så flere vælger cyklen, og at det kan ske uden at være til fare for trafiksikkerheden.

De seks lyskryds er krydset industriparken/Ring 4 – krydset Ballerup Byvej/Ring 4 – krydset Ballerup Byvej/Hold -An Vej – Jonstrupvej/Ballerup Byvej – Jørgen Andersens Vej/Måløv Byvej og endelig krydset Jungshøjvej/Smørumvej/Måløv Byvej.

Der er stadig regler

Mange har benyttet sig af muligheden for at ”smutte” til højre uden at risikere en dyr hilsen fra ordensmagten, men der er stadig nogle regler der skal overholdes.

Cyklister har stadig vigepligt overfor fodgængere og tværkørende cyklister, selvom man nu må svinge til højre. Desuden skal man orientere sig grundigt inden man drejer og man skal tage særlige hensyn til børn, ældre og handicappede, der kan have svært ved at nå over vejen i tide. Som ligeud-kørende cyklist skal man passe på ikke at spærre for de højre-svingende cyklister.

Forsøget varer frem til udgangen af 2015, hvor det skal evalueres. Hvis det er forløbet tilfredsstillende er håbet, at forsøget kan udbredes til de kommunale veje.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *