Tag stilling
Debat Nu får vore lokale politikere kritik for ikke at have en mening om, hvad der skal til for at gøre skolerne bedre.

Det er jo generelt for vor tids politikere, at de ikke så gerne vil tage stilling til og have en mening om konkrete sager. De vil først fornemme hvilken vej vinden blæser.

Kun få politikere siger deres mening uden at tænke på, hvordan den påvirker den tilslutning de har hos vælgerne. De tænker på næste valg.

Har de en fast holdning og mening i en sag, så giver de ikke udtryk for den. De holder sig til neutrale vendinger og giver kun udtryk for det, som vi alle kan være enige om – den såkaldte politikersnak.

Jeg har i et læserbrev her i Ballerup Bladet bedt vore lokale politikere om at tage stilling til, om det nu er en god idé at nedlægge de små lejligheder i det almene boligbyggeri og lægge dem sammen med de større.

Jeg har kun fået et konkret svar fra én politiker. Han mente at det var i orden, og at der er al for mange små lejligheder her i kommunen. Det er et ærligt svar, men jeg mener, at det i sidste ende kan blive dyrt for os.

1 kommentar om “Tag stilling”

 1. Mette Hedegaard siger:

  Hej Erik
  Jeg er ked af at jeg ikke har opdaget din forespørgsel i Ballerup Bladet. Jeg synes nemlig det er en meget væsentlig debat du prøver at rejse.
  Det er svært for mig at give et entydigt svar, for der er både fordele og ulemper ved at sammenlægge lejligheder.

  Blandt de helt store ulemper er selvfølgelig den umiddelbare fare for, at lejlighederne bliver så dyre, at dem der bor i dem bliver tvunget ud, og at de bliver så dyre at det ikke er muligt at finde nye lejere.
  I Københavns Kommune har der været en decideret “sammenlægningsbølge” som betyder, at det er noget nær umuligt at få en mindre lejlighed som er til at betale. Det er et stort og alvorligt problem, og jeg synes bestemt man skal tage ved lære af Københavns erfaringer.

  Jeg vil dog ikke afvise, at der kan være tilfælde, hvor det giver mening at lægge lejligheder sammen… Det er bare vigtigt at vi som kommune hele tiden har fokus på, at der altid skal være boliger for alle typer af indkomster og størrelser af husstande.

  Det var nok et af de der politikersvar som du ikke gider. Men altså jeg er ikke fuldstændig sort/hvid i det her spørgsmål.

  mvh Mette Hedegaard, Enhedslisten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *