Svigtet af Psykiatrisk Center Ballerup
Debat En ung mand kom akut på psykiatrisk skadestue i Ballerup tirsdag den 21. januar klokken 01.00, da han var selvmordstruet.

Han lod sig indlægge på et lukket afsnit, da han ikke kunne garantere for sin egen handling. Samme dag ved 9-tiden tog jeg og én mere derover for at snakke et evt. forløb.

Vi snakkede med læge og kontaktperson. Der var en socialrådgiver på stedet, som vi også kom i kontakt med.

Det skal lige siges at hovedpersonen har været på behandlingshjem/skolehjem siden han var syv år. Han har været udsat for svigt og har oplevet mange grimme ting i sit relative korte liv. Han er kun 21 år. Han har aldrig rigtigt fået alle de ting bearbejdet, ikke nogen behandling eller noget.

Han har været selvmordstruet mange gange, hvor det har været fortiet. Han har skiftet adresse til min, men desværre har der været en sagstid på dette, som jeg egentlig ikke vidste.

Men han var så på afdeling 3212 i Ballerup. Der skulle laves behandlings tilbud, vi skulle alle pårørende mm. til møde i næste uge med henblik på videre forløb. Han kom til samtale med en psykolog den 23. januar, som konkluderede, at han ikke var syg nok til denne afdeling. Han havde fortalt hende, at han var glad nu og ikke selvmordstruet mere, da der nu endelig skulle ske noget godt for ham. Endelig var der et lys for enden af tunnelen.

Fair nok, at han ikke var/er syg nok til en sådan lukket afdeling. Jeg blev ringet op af min datter ved 12-tiden igår, hvor hun fortalte, at de ville udskrive ham. Jeg ringede med det samme til afdelingen for at høre rigtigheden af dette. Jeg forklarede, at han bestemt ikke var/er rask nok til at komme hjem, og bad dem inderligt om at overveje igen – evt. flytte ham til et åbent afsnit.

Jeg ringede igen, da jeg ikke vidste hvad der ville ske. Forklarede at jeg ikke kunne have ham boende uden en evt. behandling eller henvisninger på noget psykologhjælp. Forklarede at hvis dette skete, så kunne de indlægge mig med det samme derovre, jeg har ikke flere kræfter til dette her uden hjælp.

De lovede at ringe tilbage til mig. Men ak ak ak. Pludselig fik jeg at vide, at han var udskrevet (han havde for øvrigt fået at vide, at han desværre nu var blevet boligløs) da de skulle bruge hans stue, og hans kontaktperson skulle gøre dette inden hun havde fri.

Han blev nærmest smidt ud derfra, uden henvisning, medicin eller noget. Så hvis man i forvejen har et svagt sind, så var dette her et kæmpe svigt fra deres side. Bliver udskrevet uden at man som pårørende kan komme og hente ham, da det hele sker så hurtigt. Jeg er så vred og ked af, at jeg aldrig blev kontaktet, trods det at de lovede det.

En ung mand totalt opløst i gråd og med mange grimme tanker. Da kom alt tilbage igen. Jeg er ikke uddannet inde for dette og bad bare om nogle redskaber, muligheder o.s.v inden en udskrivning. En total utilgivelig behandling i vores velfærdssamfund.

Nu står jeg/vi og aner ikke vores levende råd. Jeg spørger bare: Hvordan kan man smide en ung mand ud på denne måde – boligløs, selvmordstanker igen og opløst i gråd – uden nogle former for hjælp?

8 kommentarer om “Svigtet af Psykiatrisk Center Ballerup”

 1. Kære “Anonyme”
  Ballerup Bladet 4. februar 2014

  Det gør mig oprigtigt ondt, at I føler I har oplevet og giver udtryk for, at Psykiatrisk Center Ballerup har svigtet.
  Jeg kan ikke, som politiker, udtale mig om enkeltsager, jeg kan heller ikke, som politiker, udtale mig om hvordan den psykiatriske behandling skal være, det er der dygtige fagfolk, der ved meget mere om.
  Jeg kan ikke, som politiker, udtale mig om hvornår borgere har brug for indlæggelse eller ikke har brug for indlæggelse.
  Men jeg kan, som politiker, oplyse om hvilke muligheder mennesker har, der har været indlagt, fået behandling i det danske sundhedsvæsen også i psykiatrien, hvis de mener, de har oplevet noget er forkert, jeg ved hvor mennesker kan få hjælp, hvis der er opstået misforståelser og eller sket fejl i behandlingen.
  Du og alle andre har mulighed for at kontakte patientvejlederen, som er tilknyttet Psykiatrien i Region Hovedstaden, hvis du har adgang til internettet, på:
  http://www.psykiatri-regionh.dk
  Eller Region Hovedstaden
  http://www.regionh.dk
  Har du ikke adgang til internettet, kan du kontakte psykiatrien på Tlf. 3863 0000
  Eller du kan kontakte Region Hovedstaden Tlf. 3866 5000
  Med venlig hilsen
  Hanne Andersen A
  Regionsrådsmedlem
  Region Hovedstaden

 2. René Priess siger:

  Kommentar fra Psykiatrisk Center Ballerup.

  Åbenhed og dialog er en vigtig del af vores arbejde på Psykiatrisk Center Ballerup, og både som patient og pårørende er der altid mulighed for at rette henvendelse til centret med forbedringsforslag og feedback.

  Vi stræber efter at skabe de bedst mulige behandlingstilbud – herunder også det gode udskrivningsforløb. Begge dele involverer medinddragelse og involvering af både patient og pårørende.

  Vi vil på Psykiatrisk Center Ballerup tilbyde at invitere pågældende og hans pårørende til en dialog om forløbet og beslutningerne ved udskrivelsen.

  Med venlig hilsen

  René Priess

  Centerchef, Psykiatrisk Center Ballerup

 3. Tak til Centerchef Rene Priess, for at komme med sin kommentar, til den Anonyme.
  En kommentar der indeholder en konstruktiv handling, i f t den pågældende borger og hans pårørende.

  Med venlig hilsen
  Hanne Andersen A
  Regionsrådsmedlem
  Region Hovedstaden

 4. Jørgen Flyr siger:

  Til Hanne Andersen,

  du skriver du ikke kan udtale dig i enkeltsager og at du ikke har sagkundskaben.

  Men denne sag er anonym, hvorfor du sagtens kan udtale dig og forholde dig principielt til de rejste problemer.

  Det er utroligt at du blot henviser til sider på internettet og telefonnummer til patientvejlederen. Så kunne vi lige så godt udskifte politikkerne med en telefonsvarer.

  Kom ud af busken og forhold dig til de rejste problemstillinger, når du nu inden valget har slået dig op på psykiatrien som en mærkesag.

  Endelig er din udkritiske tilgang og tak til centerchefen for at komme med en hensigtserklæring om åbenhed, dialog og feedback er uforståelighed – for når den slags oplevelser sker er det aldrig hensigtserklæringerne der er problemet.

  hilsen Jørgen

 5. Kære Hans Flyr

  Tak for din kommentar.

  Mit svar i Ballerup Bladet til “Anonym” blev givet med respekt for at vedkommende ønskede at komme med sine frustrationer over hvad de havde oplevet, som en hjælp. Jeg kunne jo, af gode grunde, ikke henvende mig direkte.
  Du skriver jeg kan udtale mig principielt om det der er sket.
  Det ønsker jeg ikke, igen i respekt for “Anonym”.
  Men hvis du havde læst mit indlæg grundigt, nå det har du selvfølgelig.

  Det er jeg glad for at også Centerchefen på Psykiatrisk Center, Rene Priess, har.

  Men I er nok kommet til forskellige konklussioner og kommer derfor med forskellige kommentarer.
  Det er derfor jeg takker Rene Priess, for det initiativ han kommer med, i forhold til “Anonym”, da det er helt i tråd med den politik jeg ønsker der skal være i det arbejde der udføres i psykiatrien.

  Mvh Hanne Andersen A
  Regionsrådsmedlem
  Region Hovedstaden

 6. Beklager Jørgen Flyr, at jeg skriver Hans Flyr, på tidligere kommentar, håber Ballerup Bladet ændre, hvis indlægget bringes fysisk i Ballerup Bladet

 7. Jeg er i dag blevet afvist på ballerup psyk grundet var fordi jeg havde en byld overlægen fokuserede kun på det fysiske. Det svært nok som det er i forvejen at spørge om hjælp.

 8. http://danielthillerup.dk/ballerup-psyk læs og eller del gerne mit link på sociale medier.

  har aldrig oplevet noget så latterligt at blive afvist på at få hjælp til ens tanker pga ens fysiske tilstand.
  Der er flere der oplevere dårlig behandling der over. det ved jeg med garanti.

  Der skal rydes op i deres ledelse, og ansætte nyt personale. Det er altså ikke for sjovt man henvender sig sådan et sted.
  Generelt set behandler de ikke mennesker der specielt pænt, men det er så min vurdering. desuden forskelsbehandler man os hjemløse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *