Ordblind politiker begejstret for særlig HF
ordblind.jpg
Balleruppolitiker Özcan Kizilkaya, Tine Binzer og Else Trier (lærere) og HF-kursist Sophia Ostenfeldt Lund.
Uddannelse Det nyvalgte og ordblinde kommunalbestyrelsesmedlem Özcan Kizilkaya fra Ballerup besøgte for nylig Sjællands eneste HF-forløb, der er særligt målrettet ordblinde

24-årige Özcan Kizilkaya fra Ballerup kom via Facebook-siden Unge ordblinde DK i kontakt med 23-årige Sophia Ostenfeldt Lund fra Smørum.

Sophia, som bliver student til sommer, inviterede Özcan til at komme og følge hende en dag på HF for ordblinde – på Vestegnen HF & VUC

»Det er for vildt, at her er en HF for ordblinde,« sagde en begejstret Özcan.

Gennem hele folkeskolen blev han stemplet som doven, han har flere afbrudte uddannelsesforsøg bag sig og hans ordblindhed blev opdaget ved et tilfælde.

»Jeg vidste faktisk ikke rigtig, hvad det var – jeg troede det var noget med, at bogstaverne flyver rundt,« fortalte han.

Men efter Özcan havde fået at vide, at han var ordblind, begyndte han at få ordblindeundervisning og langsomt bygge sig selv op.

I dag er han stolt af at være ordblind og arbejder med forholdene for ordblinde.

»Det gode ved den særlige HF her på Vestegnen HF & VUC er, at der er særlig undervisning til ordblinde, men at kursisterne bliver blandet med ”almindelige” kursister i de andre timer,« sagde Özcan og Sophia supplerede:

»Det er bedre at være i en klasse, hvor man ikke er den eneste,” og fortsatte ”Det er fuldt ud accepteret at være ordblind her – man får ekstra tid til eksamener og mine medkursister tænker ikke over at jeg er ordblind.«

Jeg har set min datter blomstre

Sophias mor, Susanne, har mærket, hvad det har gjort ved hendes datter at få den rette hjælp:

»Man får en helt almindelig HF eksamen, på tre år i stedet for to år. En af de største fordele, for mig at se er, at ’alle i klassen er i samme båd’, så ingen skal føle sig dummere end andre. De har alle haft nederlag nok i skolen,« siger hun og fortsætter:

»Jeg har set min datter blomstre, og for første gang, frivilligt lave lektier, og i øvrigt klare sig super godt – hun bliver student til sommer.«

Fakta: HF for ordblinde

– HF for ordblinde blev oprettet i 2005 på det daværende VUC Vestegnen.

– I 2005 skilte ordblindelinjen sig ud fra skolens almindelige HF ved at have særlig danskundervisning og tekniske hjælpemidler for ordblinde.

– 2014 er der omkring 26 kursister på linjen og ordblindeundervisningen er udvidet til også at omfatte engelsk, da ordblinde ofte har svært ved sprog.

 

1 kommentar om “Ordblind politiker begejstret for særlig HF”

  1. Dejligt at se at der kommer noget ud af informations deling!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *