Naboer glæder sig over seminarie-plan
stervej_4.jpg
Det tidligere Ballerup seminarium på Østervej 9-11 er et lidt trist og nedslidt syn. Men snart kan det være væk og erstattet af nye beboere på vejen. Til glæde for de øvrige beboere i kvarteret. Foto: Flemming Schiller
Nybyggeri Det tidligere seminarium på Østervej ender nok med at blive 14 lejeboliger uden erhverv. De fremmødte ved borgermøde glædede sig over, hvad de så.

Det gik som beboerne ville have det. Efter protester og masser af indsigelser, se det ud til, at det tidligere seminarium på Østervej nu bliver omdannet til 14 nye boliger uden »risiko« for erhvervsbyggeri. Og dermed kan naboerne ånde lettet op. De havde længe frygtet, at Friheden Gruppen, der ejer det gamle seminarium, ville indrette plads til erhvervsbyggeri. Enten i form af en fysioterapi med meget lange åbningstider eller endnu uspecificeret liberalt erhverv. Det ville formentlig have betydet en betydelig øget trafikmængde, til skade for især de mange børn, der bor i kvarteret. Men sådan gik det ikke.

Ved et borgermøde onsdag aften fik omkring 50 fremmødte borgere fremlagt en plan, der er helt renset for erhvervsbyggeri, men derimod en plan over nogle nye rækkehuse med plads til børnefamilier. En plan, der er blevet en realitet fordi Friheden Gruppen alligevel kunne finde finansiering til sit projekt – primært fordi tiderne er blevet bedre og investorerne er blevet mere villige til at putte penge i boligbyggerier end de var i 2011, hvor boligmarkedet var noget mere frosset.

Lytter til beboerne

De nye planer glæder Helle Tiedemann (A), formand for teknik- og miljøudvalget, selvom hendes parti til at begynde med, var noget skeptisk overfor et projekt uden erhverv.

»Borgerne frygtede mere trafik i området og det var der nok en god grund til. Da det så viste sig, at det kunne lade sig gøre rent økonomisk at bygge boliger, så var det den bedste løsning,« siger Helle Tiedemann, der understreger, at det var nogle meget tilfredse beboere, der gik fra borgermødet.

»Vi lytter til vores borgere, og denne sag viser, at når man har gode argumenter og tingene flasker sig, så kan man ændre tingenes tilstand,« siger Helle Tiedemann.

Udvalgsformanden vil nu foreslå, at den oprindelige lokalplan med erhvervsbyggeri bliver forkastet og at Ballerup Kommune nu arbejder med den nye plan, som blev fremlagt ved borgermødet.

Et flot projekt

Udfaldet af mødet glæder også naboen, Nina Sahl, der har væet med til at protestere mod de oprindelige byggeplaner.

»Folk var meget stille på selve mødet, men bagefter var der mange, som udtrykte tilfredshed med det, som Friheden Gruppen fremlagde. Det ligner et rigtig flot projekt med røde mursten og alt er tænkt ind i det. Det virker som om, at Friheden Gruppen har tænkt, at når det nu skulle gøres, så kunne de lige så godt gøre det ordentligt,« siger Nina Sahl.

Hun fortæller, at Friheden Gruppen simpelthen havde fået nogle investorer med på planerne, fordi Ballerup faktisk er et ganske attraktivt sted for børnefamilier at flytte hen. Og det ville investorerne gerne skyde penge i. Samtidig er boligmarkedet som nævnt blevet bedre, og derfor kunne det lade sig gøre.

Nina Sahl føler, at der er blevet lyttet til dem i hele denne sag.

Ikke en kamp

»Man kan jo godt sige, at vi vandt kampen. Men vi har aldrig følt det som en kamp. For hele vejen igennem har Ballerup Kommune lyttet til os. Vi har aldrig følt, at nogen af parterne bare ville trumfe noget igennem uden hensyn til naboerne, og de har gjort meget ud af at fortælle, at de ikke sagde ja til Friheden Gruppens oprindelige plan, bare for at please nogle pengemænd,« siger Nina Sahl, som nu glæder sig til at få nogle nye naboer og endnu flere børn på vejen.

»Vi har stadig nogen vagthunde på vejen, der nok skal sørge for, at alt kommer til at gå efter planen. Så den er ikke helt sluppet endnu,« griner hun.

Hvis alt går efter skemaet, så kan forvaltningen og udvalget godkende den nye plan i april og kommunalbestyrelsen i maj måned. Og umiddelbart derefter kan byggeriet gå i gang. De nye beboere på Østervej kan formentlig flytte ind til næste sommer.

østervej_1

Der kommer til at være helt nye mennesker og nok også mere liv på vejen, når det nedlagte seminarium bliver fjernet og erstattet af rækkehuse. Foto: Flemming Schiller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *