Minister: Jeg er stolt af Specialisterne
mette.jpg
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er stolt over en virksomhed som Specialisterne og håber, at ideen om at folk med handicaps, der er i job, kan brede sig til hele arbejdsmarkedet. Foto: Flemming Schiller
Nye veje Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen mener, at Specialisterne kan være en inspiration til et helt arbejdsmarked.

Det var en tydeligt stolt og engageret beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (A), som tirsdag eftermiddag talte til de forsamlede i Ballerup Rådhus atriumgård, da den socialokonomiske virksomhed Specialisterne fejrede ti års fødselsdag. Og det er der en grund til, blev det afsløret, da Ballerup Bladet fik sneget et opfølgende interview ind efterfølgende.

»Jeg har jo fulgt Specialisterne igennem mange år. Jeg kommer jo fra Ballerup og har arbejdet med området i mange år. Og som lokal er jeg stolt af, at der findes en så unik og nytænkende virksomhed her i byen. De er ingen tvivl om, at Specialisterne er en inspiration for andre. Både socialøkonomiske virksomheder i landet og for arbejdsmarkedet generelt, »siger Mette Frederiksen.

Hun ser rigtig mange fine ting ved virksomheden.

Bedre selvværd

Dels er det jo godt, at pengene går tilbage til virksomheden og at man på den måde har en »bæredygtig« virksomhed. Samtidig har de lært os alle, at en diagnose, hvad enten den er fysisk eller psykisk betinget, ikke behøver at betyde, at man ikke kan få et job. Det er ekstremt vigtigt at have noget at stå op til om morgenen for alle mennesker. Specialisterne har vist, at man sagtens ved at tænke nyt, kan få folk i job, der måske kunne risikere at havne på en eller anden form for pension eller overførselsindkomst. Man skaffer ikke bare jobs, man giver også folk et selvværd,« siger ministeren, som er åben overfor, at det offentlige kan gå ind og støtte lignende virksomheder.

»De vil jo helst fungere på markedsvilkår, og det er jo fint nok. Men generelt kan det godt være, at vi skal være bedre til at gå ind og gøre opmærksom på, at der findes andre måder at tænke på. Blandt andet ved at få arbejdsgiverne til at benytte fleksjob,« siger hun.

Væk med fordomme

Netop fleksjobs er en af de måder, hvor Mette Frederiksen kan se et mere rummeligt arbejdsmarked fremover.

»Der er lang vej til en generel opblødning af arbejdsmarkedet og vejen til tolerancen er hård. Men fleksjobs har givet mange mennesker mulighed for at komme i arbejde, selvom de har en eller anden lidelse og det skal vi lære arbejdsgiverne, at de kan benytte sig af den mulighed i større grad. Det handler også om at folk kommer til at arbejde sammen med folk, som er anderledes. Fordommene skal fjernes og det gælder for hele arbejdsmarkedet. Derfor er den indsats som Specialisterne har gjort, så stor,» siger Mette Frederiksen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *