Mangelfuld ældrepleje og omsorg
Debat Som pårørende til ældre og plejekrævende borgere på Plejecenter Sønderhaven, må jeg endnu en gang konstatere at forholdene for de ældre på ingen måde er tilfredsstillende.

Hverken hvad angår rengøringen som er meget overfladisk eller direkte mangelfuld med bl.a. fedtede og støvede overflader, beskidt og til kalket badeværelse, ulækre drikkeglas på sengebord der ikke er blevet vasket af i evigheder. Eller de ældre borgernes soignering som i den grad lader meget tilbage at ønske.

Det må og skal være enhver borgers ret – der som de ikke kan klare sig selv – at kunne få hjælp til soignering minimum en gang dagligt og her mener jeg – ganske almindelig etagevask fra oven og ned, håndvask og neglerens samt frisering og for herrernes vedkommende en daglig barbering.

Som forholdene er nu får de ældre et ugentlig brusebad, hvor jeg mener to ugentlige brusebade med hårvask burde være minimum.

En anden problematik er behandlingen af borgernes vasketøj, hvor hvidt tøj og kulørt tøj åbenbart bliver vasket sammen i en pærevælling, og dermed giver et meget kedeligt vaskeresultat af det hvide/lyse vasketøj, som selvsagt får en grå og grumset farve, når dette bliver vasket sammen med det kulørte og mørke tøj.

De nævnte problematikker har i min optik intet med økonomi at gøre, men drejer sig i alt sin enkelthed blot om at yde en ganske almindelig arbejdsindsats, faste -rutiner, omtanke og medmenneskelig omsorg og respekt, for de ældre borgere som er 100 procent afhængige af andres ve og vel og som man i sit hverv har valgt at passe og pleje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *