Kommunen vil debattere skolestruktur på facebook
skærm-copy.jpg
Ballerup Kommune vil med deres nye facebookgruppe forsøge at samle debatten om skolestrukturen ét sted.
Skolestruktur Som et led i debatten om den nye skolestruktur i Ballerup har kommunen nu oprettet en facebookgruppe, hvor alle kan bidrage.

Skole- og børneudvalgsformand Peter Als (A) har fået ekstra travlt ved tastaturet. I sidste uge lancerede Ballerup Kommune nemlig deres helt egen debatgruppe på facebook: ’Debat om ny skolestruktur i Ballerup Kommune’, og siden er det strømmet ind med medlemmer og kommentarer.

»Jeg kan godt gå hen og få rigtig travt, hvis jeg skal besvare eller kommentere på alt, hvad folk slår op derinde. Men nu må vi se, hvordan det går. Det er første gang vi prøver det her med grupper på facebook, så det er spændende, hvordan det kommer til at gå,« siger Peter Als og understreger:

»Jeg håber ikke, at det bare bliver et debatforum mellem politikerne, men at borgerne også vil komme med deres input.«

Den bekymring behøver udvalgsformanden vist ikke at have. At dømme efter de første par dages aktivitet på siden er det i høj grad borgerne, der byder ind med både spørgsmål og forslag til den kommende ændring af skolestrukturen.

Samler debatten

Men hvorfor skal debatten lige foregå på facebook?

»Vi bevæger os derhen, hvor borgerne er. Debatten foregår allerede på facebook – i mange forskellige grupper, og det er svært at orientere sig og have overblik over dem alle,« siger Skole- og børneudvalgsformand Peter Als.

Derfor har kommunen valgt, at lave sin egen gruppe med henblik på at få samlet debatten der.

»Man kan sige, at gruppen giver plads til at borgerne kan påvirke politikerne i processen,« siger Peter Als og tilføjer:

»Men det er i sidste ende politikerne, der skal træffe beslutningen. Det foregår hverken på facebook eller i Ballerup Bladet.«

Facebook har dog også sine svagheder, mener udvalgsformanden:

»En af mine bekymringer i forhold til facebook er, at mange af de ting, vi kommer til at debattere derinde, kræver meget lange forklaringer. Og det egner facebook sig måske ikke så godt til.«

»Til gengæld håber jeg, at vi kommer til at nå nogle borgere, som vi normalt ellers ikke når,« tilføjer han.

Arbejder fortsætter

Ved siden af debatten i den nye facebookgruppe foregår arbejdet med skolestrukturen uændret. Politikerne holder møder med skolebestyrelserne, og forvaltningen arbejder videre med de tre nye forslag til løsninger, som skole- og børneudvalget vedtog på sidste møde.

De nye løsningsmodeller som forvaltningen sidder og arbejder med i øjeblikket forventes færdige i denne uge. Herefter skal de præsenteres og diskuteres i skole- og børneudvalget på deres næste møde 4. marts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *