Gymnasieelever anmelder Baltoppens forestillinger
Anmelderprojekt1-copy.jpg
Anmelderprojektet blev kickstartet den 20. januar, da Dagbladet Informations scenekunstanmelder Anne Middelboe Christensen holdt oplæg om anmeldelsens ABC for de 20 frivillige anmeldere fra Borupgaard Gymnasium.
Anmelderkorps Borupgaard Gymnasium og Baltoppen LIVE har stablet et helt nyt samarbejde på benene. Cirka 20 gymnasieelever har meldt sig til projektet og skal nu anmelde Baltoppens mange arrangementer.

Fremover vil man i ny og næ her i Ballerup Bladet kunne læse anmeldelser af forskellige arrangementer i Baltoppen LIVE.

Avisen har koblet sig på et samarbejde mellem Borupgaard Gymnasium og Baltoppen LIVE, hvor cirka 20 gymnasieelever har meldt sig på banen som kulturanmeldere for det lokale spillested.

Projektet blev kickstartet med et inspirerende besøg på gymnasiet af dagbladet Informations scenekunstanmelder Anne Middelboe Christensen, der holdt et oplæg om, hvordan man egentlig skriver en anmeldelse.

Herefter fik eleverne udleveret personlige ’pressekort’ af musikteaterchef Ib Jensen fra Baltoppen LIVE samt et forårsprogram, så de kan se, hvad der er at kaste sig over i løbet af sæsonen.

»Det er et win-win-win projekt,« siger Baltoppen LIVEs chef Ib Jensen og fortsætter:

»Jeg håber, at flere lokale unge vil rette antennerne ind efter, hvad vi præsenterer på Baltoppen LIVE, når de kan læse om deres kammeraters kultur- og kunstoplevelser i Ballerup Bladet.«

Eleverne byder selv ind hos Ib Jensen med de forestillinger, de gerne vil anmelde, og får så gratis entre mod at de skriver en anmeldelse. Anmeldelsen afleverer de til deres dansklærer, som en hvilken som helst anden danskopgave, og efterfølgende kan de så være heldige at blive trykt i Ballerup Bladet – og i hvert fald komme på avisens hjemmeside, hvor anmeldelserne – efterhånden som de tikker ind – vil blive samlet.

De 20 elever og deres dansk-lærere glæder sig til samarbejdet, der allerede har kastet den første anmeldelse af sig. Og Ib Jensen i Baltoppen er også begejstret for udsigten til endnu mere samarbejde med områdets unge.

»Baltoppen LIVE får meget opmærksomhed fra de mere modne Ballerup’ere, men kunne godt tænke sig flere yngre gæster. Vi præsenterer mere og mere et program, der appellerer bredere end tidligere, netop for at imødekomme flere aldersgruppers behov for underholdning samt intellektuel og emotionel refleksion,« siger han.

Ib Jensen håber også at projektet kan være med til skubbe eventuelle små stjernefrø godt på vej.

»Hvem ved, måske nogle af de unge anmeldere vil starte en blog, hvor de formidler tanker om musik, teater, dans og andre scenekunstformer, og måske bliver én eller flere af dem anmeldere på en af de store aviser? Et sted skal man jo begynde!,« siger han.

Ballerup Bladet glæder sig også over samarbejdet, som vi tager hul på i denne uge med den allerførste anmeldelse fra gymnasieeleven Jakob Lindquist Sørensen, der har været i Baltoppen og se Lasse Rimmers show ’Selvtilfreds’. Læs Jakobs anmeldelse her: ‘Rimmers lingvistiske talenter redder ham fra sit eget materiale’

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *