Giv folkeskolerne arbejdsro
Debat Det er ikke første gang at Socialdemokratiet har fået nedlagt folkeskoler for at få større skoleenheder og flere elever i klasserne.

Har selv været lærer på Egebjergskolen, (med ca. 1000 elever), den som Mette Frederiksen fravalgte til fordel for en lilleskole. Det var drøjt at undervise mange klasser med mange elever. Efter tre år som folkeskolelærer var jeg tømt for energi. Den oplevelse er jeg ikke alene om.

Folkeskolen er ikke upåvirket af hvad der sker i resten af samfundet. Elever eller forældre heller ikke. Vi har den folkeskole som danskerne har ønsket gennem vores valg af politikere. For hvem bekymrer sig for andres børn, og er motiverende for at betale skat for at sikre bedre undervisning, bedre uddannelse, sikre praktikpladser til de unge.

Folkeskolens primære problem er, at politikerne i årevis ikke har gidet lytte eller inddrage lærerne, som har fået trukket den ene skolereform ned over hovedet efter den anden. Jeg tror, alle ved, at du ikke får en bedre leverpostej ved skære ned på udgifterne og skrue op for kravene, eller genere slagterne. Hvis du vil have kvalitet, skal du ikke prioritere discountløsninger.

Den socialdemokratiske undervisningsminister har foreslået tømrere til at undervise, mon så de mange ledige kvalificerede lærere bliver bedt om at tømre hendes hus. Næppe.

Mette Frederiksen har i 2006 og 2013 sammen med Socialdemokratiet været med til at forringe folkeskolen med nye folkeskolelove. Så det er kedeligt når den rammer en selv. Især når man har udtalt sig fordømmende om andre der fravalgte folkeskolen.

Hverken Mette eller nogen som helst anden har ret til, at forsøge at påtvinge andre sine flyvske idealer, for derefter selv at gøre præcis det, hun har skældt alle andre ud for.

Vi har i dag fået en folkeskole for masserne og eliteskoler for eliten. Når borgerne kan fravælge folkeskolen og sende børnene på privaten, kan folkeskolen sejle sin egen sø. Alle må naturligvis bruge privatskoler, hvis de føler sig for fine til at være sammen med resten af befolkningen. Er det rart at være sig selv nok? Så hold fingrene væk fra folkeskolen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *