Elendig hjemmepleje
Debat Mandag den 20. januar modtog alle der modtager hjemmehjælp, et brev angående ny struktur i hjemmeplejen. »Vi har fokus på dig«, var overskriften.

Større krav til fremtidens hjemmepleje og medarbejderne indenfor området. Der skal ifølge brevet være fokus på begreberne mere tryghed, tilgængelighed og sammenhæng.

Denne omorganisering skal gerne medføre en mere sammenhængende hjemmepleje. Det omtalte brev indeholder så mange superlativer, så vi tænkte: »Kan det virkelig lade sig gøre«, og det har for os været en meget negativ oplevelse og har givet et rodet og utrygt resultat.

Den første uge har for os været præget af rigtig mange forskellige mennesker, op til tre forskellige på samme dag og lige så mamge nye næste dag. Tidspunkterne for besøgene er helt ude af rytme. Dette er meget utilfredsstillende og giver let en dårlig stemning.

Der er desuden blevet stillet os en kontaktperson i udsigt. Dejligt, tænkte vi, så er der mere tryg kontakt. Desværre har vi endnu ikke fået tildelt sådan en person. Der er desuden nu kun et telefonnummer vi kan ringe til og dette nummer er meget belastet. Så når vi ringer op, er der lang ventetid, vi bliver kastet af og systemet kan angiveligt ikke klare de mange opringninger og det kan medarbejderne heller ikke. De må være meget belastede, når de spontant udbryder »nu klarer jeg ikke flere klager«.

Denne omorganisering kan angiveligt giver mere sammenhæng med tiden. Planlægningen er desværre usandsynlig dårligt planlagt. Det kan man hverken byde medarbejderne eller brugerne af hjemmeplejen.

»Vi vil forfærdelig gerne opdatere din borgermappe,« skriver I. Vi har desværre forlist vores og har flere gange anmodet om en sådan. Vi har desværre rigtig mange negative oplevelser ved denne omorganisering af hjemmeplejen.

Vi håber, at det bliver bedre for brugerne, men så sandelig også for de mange dygtige medarbejdere, som også er belastede af det arbejdspres, alt dette medfører.

1 kommentar om “Elendig hjemmepleje”

 1. Irene Bergstrøm siger:

  Stakkels Borger og Medarbejder!

  Nu må politikerne snart tage sig af det.
  Det her kan ikke blive ved hverken for brugerne som ikke har den tiden som de er berettet til.
  Eller medarbejder som ikke helt ved hvad dagen bringer da arbejdeplanen godt kan ændres i løbet af dagen og at man kan ha fra 10 til 18 borger på sin listen.
  Det må da give frustration bland medarbejder for køretid er manglefuld så flyve det må de.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *